AK Parti logosu 7 ışık huzmesinin anlamı nedir? Logoyu kim tasarladı?

AK Parti logosundaki 7 ışık yansımalarını temsil eden 7 huzmenin anlamı ve logoyu kimin tasarladığı merak konusu oldu. AK Parti logosundaki ampulün etrafındaki ışık yansımalarını temsil eden 7 huzmenin anlamını sizler için araştırdık.

Bu zamana kadar pek çok kişi her daim AK Parti’nin logosunda bulunan ampulün etrafındaki 7 ışık yansımasını her zaman merak etmiştir. Bunun yanında AK Parti logosunun kim tarafından tasarlandığı da her zaman araştırılmıştır. AK Parti logosu ampukündeki 7 ışık huzmesinin anlamı nedir? AK Parti logosunu kim tasarladı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından sıralanan ve AK Parti logosunu temsil eden 7 ilkede şunlar yer aldı:

1- Demokrat: AK Parti her daim demokrattır. Bunun için milli iradeyi, sandığı, milletin tercihlerini hep en üstte tutmuştur ve öyle olacaktır.

2- Cumhuriyetçi: AK Parti, cumhuriyetçidir. Bunun için bir kişiye, zümreye hizmet, PKK gibi eli kanlı, FETÖ gibi milletimizin değerlerini istismar eden örgütlere değil, sadece ve sadece cumhura dayanmış, millete teslim olmuştur.

3- Milli ve yerli: AK Parti, millidir, yerlidir. Bunun için attığı adımlarda, yaptığı icraatlarda şu veya bu gücün değil, sadece milletin ne dediğine bakmıştır."

4- Mazlumların hamisi: AK Parti mazlumların hamisidir. Dünyanın neresinde gözü yaşlı, zulme uğrayan mazlum varsa hepsine el uzatmıştır.

5- Muhafazakar: AK Parti, aynı zamanda muhafazakârdır. Milletimizin tarihine, kültürüne, değerlerine saldırılmasına karşı çıkmış, bu değerlere sımsıkı sahip çıkmıştır.

6- Kucaklayıcı: AK Parti kucaklayıcıdır. Ülkemizin bütünlüğüne ve milletimizin birliğine husumet göstermeyen herkesi, kökenine, meşrebine, inancına, kılığına bakmaksızın kendisinin doğal parçası olarak görmüştür. Hedefimiz 80 milyon vatandaşımızın tamamının gönlünü kazanmaktır.

7- Devrimci: Bununla birlikte AK Parti devrimci bir partidir. Batı, 'AK Parti, bir sessiz devrim gerçekleştirmiştir' diyordu. Türkiye, Cumhuriyet döneminde en cesur, en ileri, en kapsamlı, en etkili değişimleri AK Parti hükümetleri döneminde yaşamıştır.

AK Parti’nin ismini ve logosunu tasarlayan kişi ise 15 Temmuz hain darbe girişiminde şehit olan Erol Olçok’tur.

 

AK Parti logosu 7 ışık huzmesinin anlamı nedir? Logoyu kim tasarladı? ile ilgili etiketler AK Parti AK Parti Logo
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.