AK Parti kongresine eleştiriler ne kadar samimi...

AK Parti'nin 7. Büyük Olağan Kongresi Ankara'da gerçekleştirildi. Partililer koronavirüs testi yaptırdıktan sonra kongre salonuna alındı. Maske kuralına uyulan kongre, özellikle muhalif kesim tarafından 'lebaleb kongre yapılıyor' şeklinde eleştirilerin hedefi oldu. Ancak bu eleştirileri dillendiren odakların, pandemi kurallarının hiçe sayıldığı 8 Mart'taki kadına şiddete yönelik eylemlere ve HDP'nin Nevruz kutlamalarına sessiz kalmaları samimiyet konusunda sorgulanmalarına neden oldu.

AK Parti 7. Olağan Kongresi, Ankara Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2023 vizyonuna ilişkin bilgiler verdiği kongrede, partinin yeni Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) kadrosu da oluştu.

Partililerin maske kuralına özen gösterdiği kongre, muhalif kesim tarafından kalabalık olması nedeniyle eleştirilerin hedefi oldu. Sol medya, kongreye yer verdiği haberlerinde 'lebaleb kongre' ifadesine sık sık yer verdi.

TEST YAPTIRMAYANLAR KONGREYE ALINMADI

Kongrede bulunan Ankara eski Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve AK Parti eski İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner, sosyal medya hesaplarından açıklama yaparak test yaptırmayan kimsenin kongreye alınmadığını belirtti.

KONU AK PARTİ OLUNCA SÖYLEMLER FARKLI...

Ancak bu açıklamaları görmezden gelen odaklar, AK Parti kongresini hedef almayı sürdürdü.  8 Mart Dünya Kadınlar gününde düzenlenen sosyal mesafe kurallarının hiçe sayıldığı protesto gösterilerine ya da HDP'nin çeşitli kentlerde düzenlediği maske ve masafesiz Nevruz kutlamalarına sessiz kalan bu kesimlerin konu AK Parti kongresindeki bazı görüntüleri eleştirmesi samimiyetsiz bulundu.

AK Parti kongresine eleştiriler ne kadar samimi...

AK Parti kongresine eleştiriler ne kadar samimi... - Resim : 2

İşte, HDP Nevruz kutlamaları ile feminist örgütlerin organizasyonlarına sessiz kalanların, AK Parti kongresine yönelik eleştirilerinden bazıları;

AK Parti kongresine eleştiriler ne kadar samimi... ile ilgili etiketler Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Koronavirüs 8 Mart nevruz
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.