AK Parti Kocaeli Milletvekili ve eski RP'li Şevki Yılmaz'ın oğlu Mehmet Akif Yılmaz, AYM'nin zorunlu din dersi kararı için 'İhanet' dedi!

Anayasa Mahkemesi'nin zorunlu din dersleri ile ilgili bir bireysel başvuruda 'hak ihlali' kararı vermesine AK Parti Kocaeli Milletvekili ve eski RP'li Şevki Yılmaz'ın oğlu Mehmet Akif Yılmaz, sert tepki gösterdi. Yılmaz, "Müslümanlıkla yoğrulun yurdumda İslam’ın öğretilmesini 'İnsan hakkı ihlali' olarak yaftalamak, yakın tarihimizin en büyük ihanetlerinden biri olmuştur. Bu ihanete Aziz Milletimiz asla izin vermez" dedi.

Anayasa Mahkemesi, zorunlu din dersinin insan hakları ihlali olduğu gerekçesiyle 8 yıl önce yapılan bireysel başvuruyu karara bağladı.

Yüksek Mahkeme, 'hak ihlali' olduğuna karar verdi fakat, makul sürede yargılanma hakkının ihlal edildiğine ilişkin iddiayı kabul etmedi.

"TÜRKİYE MÜSLÜMANLARINA RAMAZAN HEDİYESİ. YAZIKLAR OLSUN"

AK Parti Kocaeli Milletvekili ve eski Refah Partili Şevki Yılmaz'ın oğlu Mehmet Akif Yılmaz, AYM'nin hak ihlali kararına sosyal medya hesabından adeta ateş püskürdü.

Yılmaz, "Adı 'Barış' olan, insanlığa kardeşliği, eşitliği ve iyiliği yaymayı öğreten yüce dinimiz İslam’ın okullarımızda neslimize öğretilmesi 'insan hakları ihlali' imiş. Anayasa Mahkememiz böyle buyurmuş. Türkiye Müslümanlarına Ramazan hediyesi. Yazıklar olsun!" dedi.

 

 

"BU İHANETE AZİZ MİLLETİMİZ ASLA İZİN VERMEZ"

Kararı 'ihanet' olarak tanımlayan Yılmaz, ayrıca,"İslam diyarı Türkiye’mizin Anaysa Mahkemesi bir Yunanistan, Finlandiya, Norveç, İsveç kadar olamadı. 300 yıldır sömürge zihniyetiyle dünyanın kanını emen,40 yıldır PKK terör örgütünü silahlarıyla besleyen Avrupa’nın 'sarı saçlı mavi gözlü insan hakları' yalanına boyun eğdiler! Müslümanlıkla yoğrulun yurdumda İslam’ın öğretilmesini “İnsan hakkı ihlali” olarak yaftalamak, yakın tarihimizin en büyük ihanetlerinden biri olmuştur. Bu ihanete Aziz Milletimiz asla izin vermez!" ifadelerini kullandı.

AK Parti Kocaeli Milletvekili ve eski RP'li Şevki Yılmaz'ın oğlu Mehmet Akif Yılmaz, AYM'nin zorunlu din dersi kararı için 'İhanet' dedi! ile ilgili etiketler milletvekili Kocaeli AYM Anayasa Mahkemesi din Şevki Yılmaz refah partisi karar mehmet akif yılmaz
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.