AK Parti Kadın Kolları Başkanı: Darbe girişiminden en çok çocuklar etkilendi!

AK Parti yönetimi, görevden almalar ve kamudan ihraçlar nedeniyle geniş toplum kesimlerini etkileyen FETÖ operasyonlarında “ikincil zararların” azaltılması amacıyla yeni projeleri gündemine aldı. AK Parti Kadın Kolları Başkanı Selva Çam, FETÖ operasyonlarında en çok çocukların etkilendiğini belirtti.

AK Parti yönetimi, görevden almalar ve kamudan ihraçlar nedeniyle geniş toplum kesimlerini etkileyen FETÖ operasyonlarında “ikincil zararların” azaltılması amacıyla yeni projeleri gündemine aldı. AK Parti Kadın Kolları Başkanlığı, aileleri FETÖ kapsamında cezaevinde olan çocukların okullarda ve toplumda dışlanmaması, rehabilitasyonlarını da içeren uygulamalara veri oluşturmak üzere bayram tatilinden sonra bir dizi çalıştay ve konferans düzenleyecek. Kadın Kolları Başkanı Selva Çam, “Annesi, babası suçlu olabilir; ama günahsız çocuklar bundan etkilenmemeli. Bu süreçte bir kayıp kuşak oluşmasına izin veremeyiz” dedi. Çam ayrıca, “Laiklik ülke için teminat. Bunda hiçbir çekince yok” diye konuştu.

İlk çalıştayda, özellikle çocukları temel alarak 15 Temmuz sonrası yapılması gereken rehabilitasyonları ele alacaklarını belirten Çam, çalıştaya akademisyenler, ilgili bakanlıkların bürokratları başta olmak üzere psikologlar, sosyologlar, ilahiyatçılar ve okul müdürlerinin davet edileceğini söyledi. Çam, “Özellikle çocuklar darbe girişiminden çok olumsuz etkilendiler. Biz o gece TBMM’de bombaların altındaydık, kızım bütün gece biz ölürsek ne yapacağını düşünmüş. Şimdi benim çocuğum, başka bir çocuğa ‘Anneme-babama bomba atanlar bunlardı’ diye bakmamalı. Bu anlamda tüm çocuklarımızın rehabilitasyonu önemli” dedi.

NENE HATUN DNA’MIZDA

Çam, darbenin önlenmesinde kadınların etkili olduğuna dikkat çekerek “Cumhurbaşkanımız çağrı yapmadan önce bile sokağa çıkan direnişçilerin büyük çoğunluğu kadındı. Yani insanlar, özellikle kadınlar artık özgürlüklerinin, haklarının bilincindeler, bunun kıymetini biliyorlar ve bunları korumak istiyorlar. Sadece Kadın Kolları’nda binlerce kademe yöneticisi il başkanlıklarında hazırdı. Aslında genetik kodlarımızda, DNA’mızda bu var Nene Hatun var.”

UZLAŞI ÇOK ÖNEMLİ

Türkiye’nin bugün geldiği noktada toplumsal uzlaşmanın önemine dikkat çeken Çam şöyle devam etti: “Laiklik ülke için teminat. Bunda hiçbir çekince yok. AK Parti iktidarlarının başlangıcında herkes çok önyargılıydı. Sürekli biz bir şeyleri anlatmak zorunda kaldık. Bu süreçlerin artık çoktan geride kaldığını düşünüyorum. Hem inanç özgürlüğü olacak hem de herkes istediği gibi yaşayabilecek. Birbirimize güvenerek ülkemiz için en iyisini, en doğrusunu yapmaya çalışacağız.”

AK Parti Kadın Kolları Başkanı: Darbe girişiminden en çok çocuklar etkilendi! ile ilgili etiketler Haber
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.