Ak Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Güler Sabancı mı olacak?

Ak Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak Güler Sabancı'nın adı geçtiği iddia ediliyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi için daha önce Ahmet Misbah Demircan, Süleyman Soylu ve Erol Kaya gibi isimler konuşuluyordu. CEO başkan anlayışı ile birlikte Güler Sabancı'nın aday olarak gösterilceği iddia ediliyor. Peki Güler Sabancı Ak Parti İstanbul Büyükşehir belediye başkan adayı mı olacak? Detaylar haberimizde...

Güler Sabancı Ak Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı mı olacak? Yerel seçimlere az bir zaman kala belediye başkan adaylarının kimler olacağını merak ediliyor. İddialara göre ;Ak Parti İstanbul Belediye başkanı adayı olarak Güler Sabancı'nın adı geçiyor. Peki Güler Sabancı Ak Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı mı olacak? Merak edilen detaylar haberimizde...

Ak Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Güler Sabancı mı olacak?

Barış Yarkadaş'ın iddialarına göre; AKP ise bu gelişmelerin yanı sıra, aday arama çalışmalarını sürdürüyor. Erdoğan, yakın çevresine "Büyükşehir belediyelerini şirket gibi ve CEO mantığıyla yönetecek kişileri aday yapacağım" diyor. Bu bağlamda İzmir için İş insanı - İhracatçı, TFF eski Başkanı Mahmut Özgener'de yoğunlaşılıyor. Özgenerler İzmir'in köklü ailelerinden... AKP, Bahçeli'nin "İzmir ısrarı''na rağmen, CHP'nin güçlü olduğu bu kentte şansını bir kez daha denemek istiyor. Tabii ne olacağını hep birlikte göreceğiz. AKP İzmir'in yanı sıra İstanbul için de "CEO Başkan" arıyor.

İstanbul için daha önce Süleyman Soylu, Ahmet Misbah Demircan ve Erol Kaya'nın ismi geçiyordu. Ancak "CEO Başkan" anlayışı öne çıkınca, iş dünyasındaki isimlere yönelindi. Ve THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı ile Sabancı Holding'ten Güler Sabancı ismi de masaya yatırıldı.

İlker Aycı'nın Erdoğan'ın gözdelerinden olduğu biliniyor. Aycı ile Erdoğan ailesinin dostlukları eskiye dayanıyor. Sabancı Ailesi hep iktidarları desteklemiştir. Ancak Güler Sabancı'nın adaylık konusuna sıcak yaklaşmayacağı dile getiriliyor. Sabancı Holding'ten Güler Sabancı ismi de masaya yatırıldı.

 GÜLER SABANCI

Sabancı Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Üyesi'dir. Kariyerine Lassa’da başlayan Sabancı, grubun farklı şirketlerinden çeşitli görevler üstlenmiştir. Güler Sabancı, Sabancı Üniversitesi’nin Kurucu Mütevelli Heyeti Başkanı, Sakıp Sabancı Müzesi Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye’nin öncü vakıflarından Hacı Ömer Sabancı Vakfı’nın da Mütevelli Heyeti Başkanıdır.

Güler Sabancı, Yüksel ve İhsan Sabancı çiftinin ilk çocuğu olarak 1955'te Adana'da doğdu. Sabancı ailesinin üçüncü nesil üyesidir. Ortaöğretimini TED Ankara Koleji'nde bitirdikten sonra yüksek tahsilini Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nde 1978' de tamamladıktan sonra aynı yıl çalışma hayatına LASSA Lastik Sanayi A.Ş.’de başlamıştır. 14 yıl boyunca KORDSA Kordbezi Sanayi ve Ticaret A.Ş. Genel Müdürlüğü görevini üstlenen Güler Sabancı, 1997’de Sabancı Holding Lastik ve Takviye Malzemeleri Grup Başkanı olmuştur. Güler Sabancı, Mayıs 2004 tarihinde Sakıp Sabancı’nın vefatı ile Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Murahhas Üyeliği’ne seçilmiştir.

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği’nin (TÜSİAD) ilk kadın Yönetim Kurulu Üyesi[2] olan Güler Sabancı, ayrıca European Round Table of Industrialists’in (ERT) halen ilk ve tek kadın üyesidir. Sabancı, International Business Council’in ilk Türk üyesi olmasının yanı sıra Siemens AG Yönetim Kurulu’nda, Birleşmiş Milletler Global Compact Yönetim Kurulu’nda ve MIT Energy Initiative’in Uluslararası Danışma Kurulu’nda da görev almaktadır.

Sabancı, 2013’te Fortune tarafından “Dünyanın En Güçlü 50 İş kadını” (Amerika harici liste) arasında ikinci seçilmiştir. Güler Sabancı aralarında David Rockefeller Köprü Kurucu Liderlik Ödülü, Clinton Küresel Vatandaşlık, Raymond Georis Yenilikçi Filantropist ile European School of Management and Technology tarafından verilen Sorumlu Liderlik Ödülü’nün de yer aldığı hayırseverlik ve liderlik konusunda birçok ödülün sahibidir. Sabancı’ya ayrıca sanayi-üniversite işbirliğinde küresel lider olan Hong Kong Polytechnic Üniversitesi tarafından Fahri Doktora unvanı verilmiştir.

Ak Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Güler Sabancı mı olacak? ile ilgili etiketler AK Parti Güler Sabancı belediye başkan adayı mı
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.