AK Parti İlçe Başkanı teröriste rahmet diledi

12 suçtan kaydı bulunan ve terör örgütü PKK ile ilişkisi olduğu iddia edilen Orhan Günbay'ın ölümüyle ilgili AK Parti Ahlat İlçe Başkanı Oğuz Atılgan'ın skandal açıklaması büyük tepki çekti. Atılgan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Orhanım Allah sana rahmet eylesin." ifadelerini kullandı.

Bitlis'te yabancı uyruklu 17 kaçak göçmenin bulunduğu minibüsün sürücüsü Orhan Günbay, polisin, "Dur" ihtarına uymayıp, kaçarken ters yöne girince otomobile çarptı. Kazadan sonra kaçmaya devam eden araç sürücüsü Günbay, polis tarafından etkisiz hale getirildi. 12 suçtan kaydı bulunan ve terör örgütü PKK ile ilişkisi olduğu iddia edilen Günbay hakkında AK Parti Ahlat İlçe Başkanı Oğuz Atılgan'ın, "Orhanım Allah sana rahmet eylesin." paylaşımı tepki çekti. Oğuz Atılgan, skandal paylaşımı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Akşam'ın geçtiği habere göre, Bitlis'te Tatvan Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri düzenledikleri operasyonda HDP Ahlat Belediye Başkan Adayı Seracettin Günbay’ın kuzeni olan Orhan Günbay yönetimindeki 06 KB 1240 plakalı minibüsü durdurmak istedi.

AK Parti İlçe Başkanı teröriste rahmet diledi

Kaçak göçmen ve uyuşturucu madde bulunduğu ihbarı üzerine harekete geçen emniyet güçleri, Orhan Günbay yönetimindeki minibüsü durdurmak istedi. Polisin, "Dur" ihtarına uymayan Günbay, Ahlat yönüne kaçmaya çalışırken ters yöne girerek otomobille kafa kafaya çarpıştı. Kazada otomobildeki 2 kadın ağır yaralanırken, Günbay kazadan sonra kaçmaya devam etti.

Emniyet güçlerinin durdurmak için ateş ettiği 12 ayrı suçtan ( göçmen kaçakçılığı, uyuşturucu madde bulundurma, tehdit, kasten yaralama ruhsatsız silah bulundurma) kaydı bulunan 1983 Ahlat doğumlu Orhan Günbay olay yerinde hayatını kaybetti. Minibüs içerisindeki Pakistan, Bangladeş ve Myanmar uyruklu 17 kaçak göçmen de hafif yaralı bir şekilde ele geçirildi.

AK Parti İlçe Başkanı teröriste rahmet diledi - Resim : 2

Polise mukavemet göstererek olay yerinden kaçan, 12 suçtan sabıkası bulunan ve terör örgütü PKK ile ilişkisi olduğu iddia edilen Orhan Günbay hakkında AK Parti Ahlat İlçe Başkanı Oğuz Atılgan'ın paylaşımları ise dikkat çekti.

Facebook hesabı üzerinden paylaşımda bulunan ve suç makinasına sahip çıkan AK Parti Ahlat İlçe Başkanı Oğuz Atılgan, "Orhanım Allah sana Gani Gani Rahmet eylesin Mekanın Cennet olsun. Allah ailene sabır versin." ifadelerine yer verdi.

Konu ile ilgili konuşan Oğuz Atılgan, "Burası 25 bin nüfuslu bir ilçe. Orhan benim kardeşimin sınıf arkadaşı. Olaya insani olarak yaklaştım ve rahmet diledim. Oğuz Atılgan'ın PKK ile bir ilişkisi var ise de Allah ona rahmet etmesin. Orhan Günay'ın 12 suçtan sabıkası olduğunu ise bilmiyordum." ifadelerine yer verdi.

AK Parti İlçe Başkanı teröriste rahmet diledi ile ilgili etiketler terör PKK Bitlis Ahlat AK Parti ilçe başkanı
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.