Turan: Çete aranacaksa AK Parti'de değil CHP'de aramak lazım!

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, muhalefetin Yap-İşlet-Devret modeline yönelik eleştirilerine ve "Beşli çete" iddialarına yanıt verdi. Turan, "CHP'li müteahhitleri sayıp onlara da çete mi diyeceğiz? CHP'liler bu ülkenin daha zengin insanları. Asla kabul etmiyorum ama AK Parti'nin beşli çetesi varsa CHP'nin 25'li çetesi var. CHP'deki çetelerin nasıl genel başkan değiştirdiğini, parti dizayn ettiklerini gördük. Çete aranacaksa AK Parti'de değil CHP'de aramak lazım." dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Kanal7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet'in sunduğu Başkent Kulisi'nde soruları yanıtladı.

Turan, muhalefetin Yap-İşlet-Devret modeliyle ilgili eleştirilerine şöyle yanıt verdi:

Hiç araç geçmese, ambulans için lazım. Zaten devlet bunu yaptırırken bir birim bulması lazım. İster faize, istersen altına, bir şeye bağlaması lazım. Köprü olduğu için araca bağlanıyor. 45 bin araç ölçüm meselesidir.

Normal köprülerde vatandaş geçse de geçmese de aynı köprüyü ödüyor. Siz de ben de maaşımızdan, vergimizden aynı oranda para ödüyoruz. Yap-İşlet-Devret'lerde geçenlerden para verdiği için, geçmeyenler daha az para veriyor. Bu ekstra bir imkan değil mi?

Devlet, 10 yıl taksitle çok seri şekilde köprü yaptırıyor. Bitiminde devletin olacak bu köprü.

Kamu yatırımı olarak değerlendiriliyor. Bunu çok garip bir tartışma olarak değerlendiriyorum. Köprü de 45 bine bağlanmış.

KÖPRÜYÜ YAPANLARIN GİRDİĞİ RİSKLER NE?

Zamanında bitiremeyebilir, çok uzun süre olduğu için kar edemeyebilir, bakım masraflarını iyi hesaplamazsa farklı bir bedel çıkabilir.

"BEŞLİ ÇETE" İDDİALARINA TEPKİ

Devlet yatırım yaparken de Hazine'den verdiği için bir farkı yok. Bu bir finans yöntemi. Bazısı ihaleyle yapar, bazısı yap işlet devretle yapar. Kaldı ki son zamanlarda birçok Avrupa ülkesi yap işlet devret modeliyle yapıyor.

"ÇETE ARANACAKSA AK PARTİ'DE DEĞİL CHP'DE ARAMAK LAZIM"

Ben yasama temsilcisiyim. Yürütmede yanlış olursa bunu tabii ki muhalefet dile getirir. Ancak olmayanla siyaset yapılmasına isyan ediyorum. CHP'li müteahhitleri sayıp onlara da çete mi diyeceğiz? CHP'liler bu ülkenin daha zengin insanları. Asla kabul etmiyorum ama AK Parti'nin beşli çetesi varsa CHP'nin 25'li çetesi var. CHP'deki çetelerin nasıl genel başkan değiştirdiğini, parti dizayn ettiklerini gördük. Çete aranacaksa AK Parti'de değil CHP'de aramak lazım.

Turan: Çete aranacaksa AK Parti'de değil CHP'de aramak lazım! ile ilgili etiketler AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan Yap işlet devlet modeli
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.