AK Parti'den "gündem" vurgusu: Sadece yetkililerce açıklanır

AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı, bir derginin kapağında yer alan ifadelerin ardından sosyal medyada büyük yankı uyandıran 'Hilafet' tartışmalarına ilişkin açıklamada bulundu. Bostancı, "Partinin fikriyatı, gündemi başta Genel Başkan olmak üzere ancak ve sadece yetkililerce açıklanır" dedi.

86 yıl önce müzeye çevrilen Ayasofya, Danıştay kararının ardından geçtiğimiz hafta kılınan cuma namazı ile yeniden tamamıyla ibadete açıldı. 

Ayasofya'nın açılmasının hemen ardından ise kamuoyunda yine zaman zaman gündeme gelen "hilafet" konusu üzerinden yeni bir polemik başladı.

"Gerçek Hayat" dergisinin 27 Temmuz tarihli sayısında Ayasofya'nın cami kimliğine kavuşmasından yola çıkılarak 'hilafet' çağrısı yapıldı.

Derginin kapağında, "Artık Ayasofya ve Türkiye hür... Şimdi değilse ne zaman, sen değilsen kim? Hilafet için toparlanın" sözlerine yer verildi.

Yaşanan bu tartışmalar üzerine AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten kritik uyarılar ve önemli mesajlar geldi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Türkiye’nin siyasal rejimiyle ilgili siyasal kamplaşma üretmek yanlıştır. Cumhuriyetimiz tüm nitelikleriyle gözbebeğimizdir. Dünden beri sosyal medyada siyasal rejimimizle ilgili ortaya çıkan sağlıksız tartışma ve kamplaşma, Türkiye’nin gündemi değildir" ifadelerini kullandı.

BİR UYARI DA BOSTANCI'DAN

Bostancı da söz konusu tartışmaların AK Parti'nin fikriymişcesine yorum yapanlara ilişkin olarak Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "AK Parti'nin siyaseti, 'ajandası' 18 yıllık iktidarında kayıtlıdır. Her beyanı, her yazıyı, her provokatör itirazı ya da mukabilini AK Parti zannetmek sadece yanılsamadır. Partinin fikriyatı, gündemi başta Genel Başkan olmak üzere ancak ve sadece yetkililerce açıklanır" ifadelerini kullandı.

AK Parti'den "gündem" vurgusu: Sadece yetkililerce açıklanır ile ilgili etiketler Naci Bostancı AK Parti hilafet
GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.