1991-2001 yıllarında doların değeri kaç kat artmıştı?

Sosyal medya kullanıcıları geçtiğimiz günlerde #20yearschallenge etiketiyle 20 yıl önceki hallerini paylaşmaya başladı. Oldukça ilgi çeken akıma siyasiler de dahil oldu. Muhalefet partileri ise 20’li yaşlar meydan okumasını hükümete ekonomi eleştirisi yapmak için kullandı. Yeni Şafak yazarı İsmail Kılıçarslan, muhalefete 20 yıldan biraz daha önceki dönemi hatırlatırken, iktidar kanadının ise bu söylemler karşısında "defansa çekilmesinin" doğru olmadığını belirtti.

Bir süredir sosyal medyada #20yearschallenge etiketiyle kullanıcıların 20 yıl önceki hallerini gösteren fotoğraflar paylaşıyor.

Büyük ilgi toplayan bu akımın siyasette de yankı bulması uzun sürmedi. Özellikle muhalefet partileri Instagram ve Twitter'da çok ses getiren 20’li yaşlar meydan okumasını siyaset yapmak için önemli bir fırsat olarak gördü. Muhalefet partilerine yakın kişiler özellikle ekonomi yönetimi konusundaki eleştirileri bu akım ile birleştirmeyi tercih etti.

Özellikle dolar kurunun AK Parti'nin iktidara ilk geldiği yıllardaki seviyesi ile ilgili görsel ve espriler bu etiket altında paylaşılmaya başlandı.

Ancak muhalefetin bu tutumuna Yeni Şafak yazarı İsmail Kılıçarslan'dan dikkate değer bir tepki geldi.

Kılıçarslan, “Biz niye defansa çekildik Ersin?” başlığını taşıyan köşe yazısında muhalefeti, hafızalarını tazelemeye ve 20 yıldan biraz daha önceki dönemi hatırlamaya çağırdı.

2001’de doların 1 milyon 50 bin lira, 2021’de 8 lira 30 kuruş olmasını “en büyük challenge bu galiba” diyerek politize eden çevrelere tepki gösteren Kılıçarslan, iktidar kanadının ise bu söylemler karşısında "defansa çekilmesinin" doğru bulmadığını belirtti.

Yeni Şafak yazarı İsmail Kılıçarslan iktidar adına yapılması gerekeni ise şöyle tarif etti;

"Misal dolar kuru işte. Şunu diyeceğiz yahu basitçe: “2001 ila 2021 yılları arasında ülkemizde dolar kurunun sadece 8 kat artmış olması öyle böyle değil, çok büyük başarıdır. Zira 1991 ila 2001 yılları arasında bu dolar dediğin meretin değeri tam 212 kat artmıştı memlekette. Şimdi özlemle andığınız, burnunuzda tüten o 90’lı yıllar, bu memleketin gördüğü en aşağılık politikacıların, en sefil bürokratların, en hırsız bankacıların, asker üniforması giymiş en pislik darbecilerin hükmettiği yıllardı ve o yıllarda bu ülkenin kaybettiği değeri yerine koyabilmek için 20 değil belki 60 yıl gerekir!”

1991-2001 yıllarında doların değeri kaç kat artmıştı? ile ilgili etiketler AK Parti Dolar İsmail Kılıçarslan 20 yaş challenge
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.