AK Parti: Cemevlerine ibadethane statüsü verilebilir!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ısrarla üzerinde durduğu Alevi vatandaşlara yönelik hakların verilmesi konusunda önemli gelişmeler yaşanıyor... Reuters'in görüştüğü AK Parti kaynakları, yapılan çalışmalar kapsamında cemevlerine “ibadethane statüsünün” verilebileceğini açıkladı. AK Parti, Gezi olayları nedeniyle sekteye uğrayan bu açılımda yeni fırsatın kaçırılmaması gerektiği görüşünde...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir süre önce yaptığı "1585 cemevini ziyaret ederek hazırlanan kapsamlı çalışmayı görüştük" açıklaması sonrası gözler AK Parti'nin, Alevilerin sorunlarının çözümü amacıyla yürüttüğü çalışmaya çevrildi.

Alevi Raporu, yeni çalıştaylarla güncellenirken, İçişleri Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı da birer rapor hazırladı.

Reuters, AK Parti kaynakları ile yaptığı görüşmeler neticesinde çalışmalarda gelinen son noktayı haberleştirdi.

Ajans ismini yayımlamadığı iki AK Parti’li üst düzey yetkilinin cemevlerine “ibadethane statüsünün” de verilebileceğini söylediğini duyurdu.

"BU SEFER FIRSAT KAÇIRILMAMALI"

Reuters’a konuşan iki üst düzey AK Parti yetkilisinden biri Erdoğan’ın açıklamalarının seçimle bağlantılı olup olmadığı konusunda “Elbette azınlık hakları ve Alevi açılımlarının potansiyel olarak seçimlere iktidar açısından destek sağlaması olayın doğasında var” dedi. İtiraz eden grupları “aşırı uç” olarak tanımlayan aynı AK Parti’li yetkili “Sürece kimsenin zarar vermemesi için tüm tarafların hassas davranması gerekiyor. Bu sefer fırsat kaçırılmamalı” diye konuştu.

İBADETHANE STATÜSÜ VERİLEBİLİR

Bir başka üst düzey AK Parti’li yetkili ise “Artık bu işe gerektiği gibi son noktayı koyacağız diye düşünüyorum. Partinin üst kademesinde bu konu tartışıldı. Belli bir aşamaya da geldi. Şimdi cemevleri vakıf ve dernek gibi bir statüye sahip. Şimdi ilgili bakanlıklar bir çalışma yapıyor. Kültür Turizm Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı. Buna göre neler yapılabilir bakılıyor” dedi ve ekledi: “Zaten Alevi toplumu ile de temas edildi. Uzun süredir talep edilen ibadethane statüsü de bu kez verilebilir. Bu konuda genel bir yaklaşım da var. Ama bu konuda Alevi toplumu ve ileri gelenlerinin de olumlu katkı vermesi gerekiyor.”

"CUMHURBAŞKANI SONUÇLANDIRILMASINI İSTİYOR"

Aynı yetkili çalışmada maddi yüklerin en azından cemevlerinden alınması ve maaş konusu olduğunu da söyledi.

Yetkili, “Bir Alevi Cemaat Başkanlığı da kurulabilir. Bu konunun iyi sonuç verebileceği yaklaşımları da var. Bu da önemli gündem maddelerinden biri. Cumhurbaşkanı da bu konunun sonuçlandırılmasını istiyor. Sıkıntılar bugüne kadar çözülmeliydi ama olamadı” dedi.

"GEZİ NEDENİYLE SEKTEYE UĞRADI"

Bu tür düzenlemelerin hep oy kaygısıyla yapılır gibi anlaşıldığını ancak öyle olmadığını ileri süren AK Parti’li yetkili, “Oy etkisi olacaktır belki de ama zaten bu çalışma yıllar önce başlamıştı. Gezi nedeniyle sekteye uğradı. Şimdi sadece kaldığı yerden devam ediyor. Seçim için bir hazırlık gibi görmek haksızlık” ifadesini kullandı.

AK Parti: Cemevlerine ibadethane statüsü verilebilir! ile ilgili etiketler Alevi Cumhurbaşkanı Erdoğan Reuters cemevi
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.