Ak Gezenler nasıl ortaya çıktı? Gece Kralı kimdir?

Ak Gezenler nasıl ortaya çıktı? Game of Thrones'da kara kış geldi çattı. Dizinin final sezonunda, insan ırkı ile Ak Gezenler arasında son bir savaş gerçekleşecek. Akıllarda ise Ak Gezenlerin nasıl ortaya çıktığı ve İlk Ak Gezen'in nasıl olduğu sorusu yer alıyor. Ak Gezenlerin lideri olan Gece Kralı'nın kim olduğu ve nasıl bu hale geldiği, ne amaçladığı araştırılıyor. Konu hakkında detaylar haberimizde... Peki Ak Gezenler nasıl ortaya çıktı? İlk Ak Gezen nasıl oldu? Gece Kralı kimdir?

Ak Gezenler nasıl ortaya çıktı? HBO'nun milyonları ekran başına kilitleyen dizisi Game of Thrones'un final sezonu 14 Nisan tarihinde yayınlandı. Ak Gezenler ile insan ırkı arasında gerçekleşecek olan son bir savaşı konu alacak olan bu sezonda izleyiciyi nelerin beklediği büyük bir merak konusu. Peki Ak Gezenler nasıl ortaya çıktı? İlk Ak Gezen nasıl oldu? Game of Thrones Gece Kralı kimdir? İşte detaylar...

Ak Gezenler nasıl ortaya çıktı? Gece Kralı kimdir?

AK GEZENLER NASIL ORTAYA ÇIKTI?

Ak Gezenler (White Walkers), insana benzeyen buz yaratıkları olup çok eski bir ırktır, Batıdiyar'ın uzak kuzeyinde yaşarlar. Efsane oldukları sanılsa da geri dönmüşlerdir.

Kahramanlar Çağı'nda ortaya çıkan Ak Gezenler binlerce yıldır varlığını sürdürmüştür.

Doğudiyar'dan gelip savaş başlatan İlk İnsanlar'dan korunmak üzere ormanın çocukları tarafından güçlü bir büyüyle yaratılmışlardır. Ancak zamanla kontrolden çıkarlar ve Batıdiyar'daki her canlının en büyük korkusu olur.

Robert’ın İsyanı’ndan sekiz bin yıl önce Uzun Gece adıyla bilinen kış bir nesil boyunca devam eder. Uzun Gece’nin karanlık ve soğuğunda Ak Gezenler en uzak kuzeydeki kutup bölgesi olan Sürekli Kış Toprakları’ndan Batıdiyar’a inerler. Niye geldiklerini kendileri de bilmezler ama yollarına çıkan her canlıyı öldürüp bu ölüleri, yaşayanları tek bir emirle öldürecek yaratıklar olarak yeniden canlandırırlar. Sonunda Batıdiyar halklarına yenilip geldikleri gibi giderler. Geri dönemesinler diye de Sur inşa edilir.

Günümüzde birçok kişi bu ırkın hiç var olmadığına ve efsaneden ibaret olduğuna inanır. Hatta bu ırkın varlığına inananlar bile binlerce yıl önce soylarının tükendiğini düşünüyor. En azından hiçbirinin Uzun Gece’den sonra binlerce yıl boyunca görülmediği bir gerçek.

Ancak Sur’un Ötesi'nde yaşayan yabanıllar Beş Kralın Savaşı başlamadan hemen önce Gece Nöbetçileri’ne AK Gezenler döndüğüne dair bildiri ve şikayette bulunmaya başlarlar. On yıllık bir yazın sefasını süren Batıdiyar’ın başına aynı uzunlukta bir de kış felaketi gelecek ve Ak Gezenler de bununla birlikte dönecek gibidir. Yedi Krallık’ın sivil savaşa girip kendi derdine düşmesiyle Gece Nöbetçileri bu efsanevi buz ve ölüm şeytanlarına karşı insanlar aleminin tek koruyucusu kalmıştır.

AK GEZENLERİN ÖZELLİKLERİ

Genel olarak insan görünüşüne sahip olsalar da Ak Gezenler insanlardan çok farklıdır. Bir Ak Gezen normal bir insandan daha uzundur ve bir tutam beyaz saçı vardır. İri yapısını biraz sıska, biraz kaslı, biraz da mumyalanmış gibi gösteren buruşuk, solgun, gri-beyaz bir teni vardır. En belirgin özelliği ise masmavi ve parlak gözleridir. Ak Gezenler insanlardan çok daha güçlüdür. Liderleri Gece Kralı’dır. Gece Kralı bir insan bebeğini yalnızca çenesine dokunarak Ak Gezene çevirebilir. Ayrıca Çetinocak Katliamı'nda görüldüğü gibi, ölüleri yaratık olarak diriltebilir. Diğer Ak Gezenlerin de böyle bir sihirli güce sahip olup olmadığı bilinmiyor.

AK GEZENLERİN GÜÇLÜ YÖNLERİ

Ak Gezenlerin güçleri soğuk ve buzla ilgilidir. Geldikleri havanın bir anda soğumasından anlaşılır. Dokundukları şeyleri dondurarak parçalayabilirler.

Ak Gezenler buz kristallerinden kılıç ve mızrak yapar. Bütün ölü hayvanları yaratık olarak diriltme güçleri vardır, ama ateşle öldürülen varlıkları diriltemezler. Dirilen yaratıkların gözleri Ak Gezenlerinkine benzer bir buz mavisine döner. Yaratıklar yalnızca ateşle veya parçalanarak öldürülebilir ve Ak Gezenler sorgusuz sualsiz hizmet ederler.

Çetinocak katliamında Ak Gezenlerin yaydıkları aşırı soğuk sayesinde ateşe dayanıklı oldukları ve dokundukları her alevi söndürdükleri görüldü. Aynı şeyin çılgınateş veya ejderha ateşi için de geçerli olup olmadığı bilinmiyor.

AK GEZENLERİN ZAYIF YÖNLERİ

Ak Gezenlerin şimdiye kadar bilinen tek zayıf yönü ejderhacamı veya Valyria çeliğinden yapılmış silahlarla öldürülmesidir. Ejderhacamı ile bıçaklandığı zaman bir ak yürüyen acı içinde kıvranarak buza dönmeye ve çözülmeye başlar. Sonra da çatır çatır parçalanıp toza döner. Hatta Valyria çeliği tek darbeyle daha hızlı etki eder. Valyria çeliği ayrıca diğer çeliklerden farklı olarak ak yürüyen silahlarına karşı dayanıklıdır.

Ak Gezenler nasıl ortaya çıktı? Gece Kralı kimdir? ile ilgili etiketler Game of Thrones HBO
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.