Airbus uyardı: On binlerce kişi işsiz kalabilir!

Avrupa havacılık sektörünün lideri Airbus, koronavirüs salgını ile yaşanan ekonomik sıkıntılar nedeniyle işten çıkarmaların olabileceğini bildirerek, "On binlerce kişi işsiz kalabilir’’ açıklamasında bulundu.

Koronavirüs salgını, Avrupa havacılık sektörünün lideri Airbus’ı da vurdu. 135 bin çalışanı bulunan Airbus'tan yapılan açıklamada, "Daha derin iş kesintilerini de içerebilecek acil önlemler alınmadıkça, koronavirüs salgınından şirket olarak kurtulamayacakları" uyarısında bulunulurken, şirketin sahip olduğu nakit paranın azaldığı aktarıldı. Açıklamada, yaşanılan ekonomik sıkıntılar nedeniyle işten çıkarmaların yaşanabileceği belirtilerek, "On binlerce kişi işsiz kalabilir" ifadeleri kullanıldı.

Airbus CEO’su Guillaume Faury, geçtiğimiz cuma günü şirket personeline yazdığı mektupta, "Şirketin benzeri görülmemiş bir hızda para kaybetmeye devam ettiğini ve hava ulaşımına olan talebin, Covid-19 salgını nedeni ile durma noktasına geldiğini dolayısı ile beklemekte olduklarını ve bütün seçenekleri değerlendirdiklerini" söylemişti.

Airbus, koronavirüs salgını nedeniyle Fransa’da bulunan 3 bine yakın çalışanının maaşlarını ödeyebilmek için Fransız hükümeti tarafından sağlanan ekonomik destek programından yararlanmaya başladı.

Airbus uyardı: On binlerce kişi işsiz kalabilir! ile ilgili etiketler Airbus kriz
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.