Airbnb'den yeni model: İstedikleri yerden çalışabilecekler

Dünyanın dört bir yanında çevrimiçi uygulaması ile konaklama hizmeti sağlayan Airbnb, yeni bir çalışma modeline geçti. Yapılan açıklamada personellerin istedikleri yerden, hatta farklı ülkeden bile çalışabilecekleri açıklandı.

Geliştirdiği çevrimçi uygulm ile dünya genelinde konaklama hizmeti sunan Airbnb, pandemi döneminin ardından çalışma modelini değiştirdiğini duyurdu. 

İSTEDİKLERİ YERLERDE ÇALIŞABİLECEKLER

28 Nisan Perşembe günü yaptığı açıklamada firma, çalışanlarının her yerden kalıcı olarak çalışabileceğini söyledi.

Açıklamada, çalışanların bağlı bulundukları ofisin olduğu ülkeden farklı bir ülkeye geçiş yapabileceği de bildirildi.

Airbnb CEO'su Brian Chesky, personele gönderdiği bir e-postada, yaşam maliyetinin düşük olduğu bölgelerdeki çalışanların ücretlerinde değişiklik olmayacağını belirterek, şirketin düzenli olarak yüz yüze buluşmalara ve çeşitli toplantılara ev sahipliği yapacağını da sözlerine ekledi.

"Dünya, uzaktan çalışma konusunda daha esnek hale geliyor" diyen Chesky, "Bunu kendi işimizde de görebiliyoruz. Airbnb'de çalışan milyonlarca insan olmasaydı pandemiden bu kadar çabuk kurtulamazdık" ifadelerini kullandı.

Öte yandan firma, uzaktan çalışma modelini desteklemek için Wi-Fi bağlantıları da dahil olmak üzere 150'den fazla güncellemenin gerçekleştirildiğini duyurdu.

Airbnb'den yeni model: İstedikleri yerden çalışabilecekler ile ilgili etiketler airbnb pandemi uzaktan çalışma
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.