Ailelerinden uzak olan öğrencilere aşure sürprizi!

Muharrem ayı dolayısıyla  binlerce üniversite öğrencisine  aşure dağıtıldı. İstanbul’daki birçok üniversiteden öğrencilerin katıldığı Duru Bulgur Aşure Günü’nde eğitim için ailelerinden uzakta olan öğrenciler pişer pişmez dağıtılan anne eli sıcaklığındaki aşurenin bereketini hep birlikte paylaştı.

Türk bulgurunu dünyaya tanıtan markalardan Duru Bulgur, İslam aleminin Muharrem Ayı’nı yaşadığı bugünlerde, İstanbul'da üniversite öğrencilerine aşure ikram etti. Gün boyunca Duru Bulgur tadım aracında hazırlanan aşure kazanlarda kaynatıldı, sıcak sıcak öğrencilere ikram edildi. Öğrenciler evlerinden, memleketlerinden uzakta olmalarına rağmen Aşure Günü’nün faziletinden, bereketinden mahrum kalmadıkları için mutlu olduklarını ifade ettiler.

Ailelerinden uzak olan öğrencilere aşure sürprizi!

Duru Bulgur’un usta aşçısı Yunus Emre Ildır,''Müslümanlar açısından faziletli aylardan biri olan Muharrem ayı sebebiyle İstanbul’da binlerce üniversite öğrencisine aşure pişirdik. Genç kardeşlerimiz sıcak sıcak yeme imkânı buldukları aşuremizi anne eli sıcaklığında diye ifade ettiler. Onların beğenisini kazanmış olmak bizleri çok mutlu etti. Bir nebze de olsa genç kardeşlerimizi ailelerinin yanında gibi hissettirebildiysek ne mutlu bize” dedi.

Duru Bulgur’un yurtdışında katıldığı fuarlarda da aşure pişirdiklerini belirten usta aşçı ''Aşure yaptığımız ülkelerden biri de Arnavutluk. Orada onların pişirme usulüne göre hazırladık, sadece buğday kullandık. Tarçın, şeker ve nişasta ile kıvamına lezzet kattık. Aşure Günü onların da vazgeçemedikleri dini geleneklerden biri'' dedi.

Ailelerinden uzak olan öğrencilere aşure sürprizi! - Resim : 2
      
Üniversite öğrencileri için hazırlanan aşurede geleneksel tüm ürünler kullanıldı. Aşurelik buğday, nohut, fasulye, fındık, fıstık, portakal, incir, kayısı, sarı üzüm, karanfil ile hazırlanan bu eşsiz lezzet, üstüne serpilen ceviz, kuş üzümü, nar, kişniş, tarçın çok az gül suyu ile aşurenin tadı damaklarda kalacak bir nefasete kavuştu.

Ailelerinden uzak olan öğrencilere aşure sürprizi! - Resim : 3

Paylaşma kültürümüzün inceliklerinden aşure bölgelere ve yöresel ürünlere göre değişiklik gösteriyor. Bazı bölgelerde tuzlu yapanlar olduğu kadar, kurban eti kullananlar da var. Nasıl yapılırsa yapılsın herkes bu mübarek ayın bereketini paylaşmak ve hem görsel açıdan göze hitap eden, hem de lezzet açısından damakta nefis tatlar bırakan aşureleri hazırlamak için Müslümanlar Muharrem ayının 10.günü tatlı bir telaş yaşıyor.

Ailelerinden uzak olan öğrencilere aşure sürprizi! ile ilgili etiketler duru bulgur aşure günü
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.