Ailelerin korkulu rüyası 'Momo' Türkiye'ye mi sıçradı?

Geçtiğimiz aylarda WhatsApp üzerinden yayılmaya başlayan ve özellikle küçük çocukların psikolojisini etkileyerek intihara sürükleyen Momo oyununun YouTube üzerinden yayınlandığı ve Türkiye'de de bazı videolarda reklam olarak gösterildiği iddia edildi.

Geçtiğimiz aylarda Whatsapp üzerinden yayınlan ve çocukların psikolojisini bozarak intihara sürükleyen Momo oyununun YouTube'da da yayınlandığı iddia edildi.

TEHLİKE SAÇMAYA DEVAM EDİYOR

Momo oyunu tehlike saçmaya devam ediyor. Dünya çapında çok sayıda kişinin oynadığı Momo oyunu Türkiye'de de başladı. Mav Balina faciasının ardından Momo oyunu da önce WhatsApp'ta yayıldı. YouTube'da bazı çocuk videolarının arasına reklam şeklinde yayınlandığı ve burada çocuklara talimatlar verildiği iddia edilmişti.

Ailelerin korkulu rüyası 'Momo' Türkiye'ye mi sıçradı?

YouTube'dan konuyla ilgili açıklama geldi. Momo, sosyal medya ve cep telefonları aracılığıyla yayılan bir siber zorbalık iddiasıdır. Meksika'da internet üzerinden işlenen suçları soruşturan polis birimi Momo'nun bir sosyal medya grubu olarak başladığını açıklıyor: "Her şey bir Facebook sayfasında başladı. Br grup insan, yabancı bir numarayı aramak konusunda birbirlerine meydan okumaya başladılar. Birçok kullanıcı Momo'ya mesaj attıklarını ve geriye mesaj olarak şiddet içeren fotoğraf geldiğe söylediler. Bazıları tehdit içeren mesajlar aldıklarını ve hatta bazıları da kişisel bilgilerinin açıklanacağı konusunda tehdit edildikleri söylüyor."

Ailelerin korkulu rüyası 'Momo' Türkiye'ye mi sıçradı? - Resim : 2

YOUTUBE'DAN MOMO AÇIKLAMASI

YouTube içeriklerinde Momo videolarının paylaşıldığı şeklinde çıkan haberlere yönelik açıklamada bulundu. "Medyada yer alan haberlerin aksine, yakın zamanda YouTube'da Momo'ya ya da Momo'yu özendiren içeriğe yer veren videolara ilişkin hiçbir bulgu ulaşmamıştır. Bu tür içerikleri kurallarımıza aykırıdır ve hemen kaldırılır."

 

Ailelerin korkulu rüyası 'Momo' Türkiye'ye mi sıçradı? ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.