Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan açıklama geldi! Başvuran 1.250 TL alabilir

İhtiyacı olan vatandaşlara destek olmayı sürdüren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, geçtiğimiz günlerde yeni bir destek ödemesini daha duyurdu. İşte o ödeme…

Türkiye’nin neresinde olursa olsun ihtiyaç sahibi olan tüm vatandaşlara yardımda bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bu yardımlarını her geçen gün artırmaya başladı. Son olarak herkesin yakından takip ettiği ‘Türkiye Aile Destek Programı’nı devreye sokan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bu destek kapsamındaki ödemelerini de 2023 yılında sürdüreceğini daha önce duyurmuştu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan bu ödemelere ilişkin yeni açıklama geldi.

Temmuz ayında hayata geçen ve Kurban Bayramı öncesinde ailelerin hesaplarına yatırılmaya başlanan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın gerçekleştirdiği destek programı ödemeleri kapsamında verilen tutarlar artırıldı. Yeni tutarları duyuran Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, aynı zamanda destek ödemelerinden yararlanmak isteyen vatandaşlara da çağrıda bulundu.

BAŞVURULAR ONLİNE OLARAK ALINIYOR

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan açıklama geldi! Başvuran 1.250 TL alabilir

Ödemeleri devam eden Türkiye Aile Destek Programı kapsamında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın hak sahibi ailelere ödemeye başladığı desteğin 12 ay süreceği biliniyordu. Bu konuda başvuruları hala kabul ettiği görülen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, başvurular için bir açıklama gerçekleştirdi.

Başvuruları e-Devlet Kapısı üzerinden alacak olan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, başvuruların online olarak gerçekleştirileceğini duyurdu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na başvurular aynı zamanda bakanlığa bağlı olarak il ve ilçelerde hizmet veren Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) üzerinden de alınıyor.

DESTEK ÖDEMELERİNİN TUTARI ARTTI

Öte yandan temmuz ayı itibariyle ödenmeye başlamış olan ve genellikle ayın 8’i ve sonrasında hesaplara geçirilen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın yeni destek ödemesi kapsamında ilk olarak hanenin gelir durumuna göre değişmekle birlikte 450 TL’den 850 TL’ye kadar yardım sağlanıyordu. Bu miktarlar arttı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın bildirdiğine göre, 2023 yılı öncesinde zam alan Türkiye Aile Destek programı ödemeleri, 850 TL’den 1.250 TL’ye kadar değişen tutarlarda ödenmeye başladı. Ayrıca, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, çocuk bileşeni desteği de gerçekleştireceğini duyurdu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan açıklama geldi! Başvuran 1.250 TL alabilir ile ilgili etiketler Aile Çalışma Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardım
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.