Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık kimdir? Kaç yaşında, nereli?

Derya Yanık kimdir sorusunun yanıtı haberimizde. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ekibini değiştireceği günler öncesinden açıklanmıştı. Bu değişikliklerden birisi de Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı oldu. Derya Yanık ise Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı oldu. Peki Derya Yanık kaç yaşında, nereli?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık kimdir? Son dakika olarak ajanslara düşen habere göre kabinede değişikliğe gidildi. Ticaret ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlıkları da değişikliğe uğradı.

DERYA YANIK KİMDİR?

Avukat Derya Yanık, 1972 yılında Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde doğdu. İlköğrenimini Kadirli'de, orta ve lise öğrenimini Adana Anadolu Lisesi'nde tamamladı. 1995 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Aralık 1996 itibariyle İstanbul Barosu'na bağlı olarak Avukatlık Stajını tamamladı. Aynı tarihten bu yana serbest avukat olarak çalışmaya devam ediyor.

AK Parti İstanbul Kurucu İl Yönetim Kurulu üyesi olup 2004-2014 yılları arasında 5 ve 6. Dönem İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliği yaptı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Hukuk Komisyonu Başkanlığı, AK Parti Grup Sözcülüğü görevlerinde bulundu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık kimdir? Kaç yaşında, nereli? ile ilgili etiketler Murat Dalkılıç derya yanık kimdir aile ve sosyal hizmetler bakanlığı
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.