Aile içi bulaş nasıl önlenir?

Koronavirüs salgınıyla mücadele bütün hızıyla devam ederken vakaların yayılmasında en önemli rolü oynayan aile içi bulaş için yurtlarda izole yöntemi gündeme geldi. Sağlık Bilimleri Üni. Rektör Yardımcısı Prof. Kemalettin Aydın, kişiye sorulup evi uygun olmayanlara izole şartlarının sağlanabileceğini söyledi. Aydın, “Seferberlik halindeyiz. Pandemide görevini yerine getirmeyenlerin vicdanen bu cezayı kendilerine vermeleri gerekir” dedi.

Mutant virüsün yayılımının önlenmesi için pozitif vakaların yurtlarda karantinaya alınması en sağlıklı ve tecrübe edilmiş formül olarak yeniden gündemde. 60 bin üzerinde seyreden günlük vaka sayısının yetersiz sosyal mesafe ve izolasyon şartları nedeniyle evlerde aile içi yayılımı tetiklemesinden endişe ediliyor.

EVİ UYGUN OLMAYAN İÇİN UYGULANABİLİR

Pozitif çıkan vatandaşlarının izole edilip karantinaya alınmasının önemine işaret eden Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemalettin Aydın, izolasyon için evlerin uygun olmayabileceğini vurguladı. Kişiye sorulup evi uygun olmayanlara kamunun izole şartlarını sağlaması gerektiğini belirten Aydın “Pozitif olan ve karantinada olması gereken vatandaşların yolda olanların tespit edilmesi halinde, yakalanan kişiler tereddütsüz yurtlara alınmalı” dedi.

Aile içi bulaş nasıl önlenir?

SEFERBERLİK HALİNDEYİZ

Kurallara herkesin uyması halinde Ramazan Bayramı sonrası vakaların 10 binlere düşeceğini dile getiren Aydın, “Seferberlik halindeyiz. Bu süreçte de bu mücadele de görevini yerine getirmeyenler vicdanen bu cezayı kendilerine vermeleri gerekir” dedi.

4 BİN 305 KİŞİ İZOLASYONDA

Kovid-19 salgını başladığında yüz binlerce kişiyi karantinada barındıran Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı yurtlar salgının geriletilmesinde önemli rol oynamıştı. Halen yurtlarda zorunlu izolasyon altına alınan siviller de bulunuyor. 15 Nisan itibariyle 71 ilde toplam 84 yurtta 4 bin 305 sivil vatandaş izole edilerek barındırılıyor. Yurtlarda misafir edilen sağlık personeli de var. Ankara ve Çankırı’da 3 yurt 208 sağlık görevlisini salgın döneminde ağırlamaya devam ediyor.

Aile içi bulaş nasıl önlenir? ile ilgili etiketler Korona Koronavirüs yurt izole vaka sayısı mutant virüs
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.