Aile Destek Programı ödemeleri için geri sayım başladı! Hesapları kontrol edin

Türkiye Aile Destek Programı kapsamında şubat ayı ödemelerinin ne zaman yatacağını merak eden ailelere açıklama Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan geldi. İşte o açıklama…

Haziran ayı itibariyle yürürlüğe sokulan, temmuz ayı itibariyle ilk ödemelerin yapıldığı Türkiye Aile Destek Programı ödemeleri kapsamında ödemeleri gerçekleştiren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan yeni bir açıklama geldi. 2023 yılı destek ödemelerine gelen zamlara ilişkin açıklama yapan isim Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık oldu. Bunun ardından ödemelerin ne zaman yatacağı merak konusu haline dönüştü.

Bilindiği üzere Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın ödediği Aile Destek Programı ödemelerinin ocak ayı ödemeleri yılbaşı nedeniyle aralık ayında hesaplara yatırılmıştı. Bu nedenle bu ay ödeme almayacak olan aileler şubat ayı ödemelerinin ne zaman gerçekleşeceğini merak etmeye başladı. Ödemeleri ne zaman yapacağı merak edilen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan ödemelerin tutarına ilişkin açıklama geldi.

DESTEK ÖDEMELERİ 1.250 TL’YE KADARDI

Aile Destek Programı ödemeleri için geri sayım başladı! Hesapları kontrol edin

Programı kapsamında son ay, 3 milyon haneye toplam 3,8 milyar TL destek ödemesi yapıldığını açıklayan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 2022 yılının son çeyreğinde ödemelerin artırıldığını duyurmuştu. Daha önce 850 TL’ye kadar olan destek ödemeleri hanenin gelir seviyesine göre 1.250 TL’ye kadar yükseltilmişi, ödemelere bir de çocuk bileşeni ödemeleri eklenmişti.

Çocuk bileşenleri ödemeleri kapsamında 1-2 çocuklu hanelere 350 TL; 3 çocuklu hanelere 450 TL; 4 çocuklu hanelere 550 TL; 5 ve üzeri sayıda çocuklu hanelere ise 650 TL çocuk bileşeni ödemesi veren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, kişi başı geliri 450 TL ve altı olanlara aylık 1.250 TL; kişi başı geliri 911,15 TL üzeri ve 1.372,30 TL altı olanlara 950 TL; kişi başı geliri 1.372,30 TL üzeri ve 1.833,45 TL altı olanlara 850 TL destek ödemesi gerçekleştiriyor.

DESTEK ÖDEMELERİ ARTTIRILDI

Aile Destek Programı kapsamında gerçekleşecek olan şubat ayı ödemeleri takvimine ilişkin açıklama beklenen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’tan diğer sosyal destek ödemelerine ilişkin bir açıklama geldi. Henüz tarihi belli olmayan Aile Destek Programı ödemelerinin dışındaki diğer sosyal destek ödemelerine zam geldi. Bakan Yanık, konuya ilişkin şöyle konuştu:

“Dezavantajlı durumdaki bireyleri çeşitli hizmet ve sosyal yardım modelleri ile destekliyoruz. Ocak ayı memur maaş katsayısında yapılan yeni düzenleme sonrasında sosyal hizmet modelleri kapsamındaki yaşlı aylığı 1.997 TL’ye, %40-69 arası engelli aylığı 1.594 TL’ye, %70 ve üzeri engelli aylığı 2.392 TL’ye, Evde Bakım Yardımı 4.336 TL’ye ve Sosyal Ekonomik Destek de 3.038 TL’ye yükseldi. Yapılan yeni düzenleme sonrasında sosyal yardım programlarımızın aylık ödemelerini artışlı bir şekilde hak sahiplerimizin hesaplarına yatıracağız.”

Aile Destek Programı ödemeleri için geri sayım başladı! Hesapları kontrol edin ile ilgili etiketler Derya Yanık Aile Çalışma Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardım
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.