AİHM'den skandal karar: Darbecileri haklı buldu!

FETÖ yayın organı Zaman yazarı, FETÖ'cü Ali Bulaç'ın açtığı davada, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Türkiye'yi haksız buldu. Türkiye, darbeci FETÖ üyesinin 'özgürlük ve güvenlik hakkını' ihlal ettiği gerekçesiyle 12 bin 240 Euro tazminat ödeyecek. Bulaç, 15 Temmuz darbe girişiminden 15 gün sonra tutuklanmıştı.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, FETÖ'nün kapatılan yayın organı Zaman gazetesi yazarı sosyolog Ali Bulaç’ın açtığı davada Türkiye’yi mahkum etti. 

15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminden 15 gün sonra tutuklanan Bulaç, Gülen yapılanmasını öven makaleler yazmak ve son üç yılda darbelere destek ima eden 8 makale yazmakla suçlanmıştı.

AİHM, terörist Bulaç'ın başvurusunu inceledi ve 'yargılama sürecinde tutuklu olmasını gerektirecek bir neden olmadığı' gerekçesiyle, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin 5. maddesinde düzenlenen özgürlük ve güvenlik hakkı ile 10. maddesinde düzenlenen ifade özgürlüğü hakkının ihlal edildiğine hükmetti.

Türkiye Bulaç’a 12 bin 240 euro (128 bin TL) tazminat ödeyecek.

AİHM'den skandal karar: Darbecileri haklı buldu!

AİHM'den skandal karar: Darbecileri haklı buldu! ile ilgili etiketler FETÖ Ali Bulaç avrupa insan hakları mahkemesi Zaman Gazetesi
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.