AİHM'den FETÖ üyesine ret!

FETÖ'ye üye olmak suçlaması ile Aralık 2017'de tutuklanan ve yaklaşık 23 ay cezaevinde kalan Halime Kaman'ın Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne yaptığı başvuru reddedildi. AİHM'in başvuruyu iç hukuk yollarının tüketilmemiş olması dolayısı ile verdiği belirtildi.

AİHM, 29 Aralık 2017'de tutuklanan ve 25 Ekim 2019'da tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan FETÖ zanlısı Halime Kaman'ın başvurusu hakkındaki nihai kararını verdi.

Mahkeme, Kaman'ın, tutukluluk süresi içerisinde Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesinin (AİHS) yaşama hakkı ve işkence yasağına ilişkin 2'nci ve 3'üncü maddelerinin ihlal edildiği gerekçesi ile yaptığı başvuruyu, "iç hukuk yollarının tüketilmemiş olması" nedeniyle reddetti.

Zanlının, 12 Haziran 2018'de Anayasa Mahkemesine bireysel başvuru yaptığı ve bu sürecin devam ettiği ifade edilen kararda, bir ülkenin aldığı kararlar hakkında iç hukuk yolları tükenmeden uluslararası kurumlara cevap verme zorunluluğu olmadığının altı çizildi.

Bylock kullanıcısı olduğu tespit edilen Halime Kaman, 29 Aralık 2017'de FETÖ'ye üye olmak suçlamasıyla gözaltına alınmış, ardından da tutuklanarak cezaevine konulmuştu.

Yaklaşık 23 ay cezaevinde kalan ve 25 Ekim'de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Kaman, tutukluluk süreci içerisinde, yanında bulunan çocuğuyla kötü şartlarda bulunduğunu iddia etmişti.

AİHM'den FETÖ üyesine ret! ile ilgili etiketler FETÖ AİHM Anayasa Mahkemesi Halime Kaman
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.