Ahmet Türk'ten CHP ve İYİ Parti'ye: Belediyeleri bizim sayemizde kazandınız

CHP ve İYİ Parti, HDP ile ittifak konusunu açık açık dillendirmese de HDP'li Ahmet Türk'ten ittifaka ilişkin dikkat çeken açıklamalar geldi. Yerel seçimlerde Millet İttifakı'nı desteklediklerini ifade eden Türk, "Biz yerel seçimlerde destekledik, 10-11 ilde bizim desteğimiz olmasaydı seçimi alamazlardı. Ancak ana muhalefet partisi gelecekle ilgili projelerini daha açık ve net ortaya koymalı, Kürtlerin beklentisi de budur" dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Kürt sorununa ilişkin yaptığı açıklamalar kamuoyunun gündemini meşgul etmeye devam ediyor. Kürt sorununun Türkiye'de meşru bir organla çözülebileceğini belirten CHP Lideri Kılıçdaroğlu, bu meşru organın da HDP olduğunu ifade etti. Son belediye seçimlerinde CHP ve İyi Parti'yle ittifak yapan HDP, İyi Parti'nin kendilerini ittifakta istememesi üzerine daha önce rest çekmişti.

Kılıçdaroğlu'nun son açıklamalarıyla HDP'yi ittifakta tutmak istemesi sonrası HDP'li Ahmet Türk, CHP’nin tutumu ve politikasını değerlendirdi.

"HDP MİLLET İTTİFAKI'NI DESTEKLİYOR"

Bianet’e konuşan Ahmet Türk, CHP Lideri'nin sözlerini olumlu bulduğunu belirtirken, bir önceki seçimlerde kurulan ittifak ile ilgili de önemli açıklamalarda bulundu. HDP'nin bir önceki seçimlerde Millet İttifakı'nı desteklediğini belirten Türk, ittifakın HDP sayesinde seçimleri kazandığını vurgulayarak şu ifadeleri kullandı;

HDP'NİN DESTEĞİ İLE 11 İL CHP'YE

"Biz yerel seçimlerde destekledik, 10-11 ilde bizim desteğimiz olmasaydı seçimi alamazlardı. Ancak ana muhalefet partisi gelecekle ilgili projelerini daha açık ve net ortaya koymalı, Kürtlerin beklentisi de budur, 'yarın için ne yapacak?' Yan cebime koy mantığı hiçbir sorunu çözmez."

Ahmet Türk'ten CHP ve İYİ Parti'ye: Belediyeleri bizim sayemizde kazandınız ile ilgili etiketler Kemal Kılıçdaroğlu HDP CHP Ahmet Türk Millet İttifakı
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.