Ahmet Tezcan'dan Sırp Cumhurbaşkanına okkalı cevap...

TRT'nin Bosna Hersek'in Eski Cumhurbaşkanı ve 'bilge kral'ı Aliya İzzetbegoviç'in hayatını anlatan Alija dizisinin çekimlerinin başlaması Sırpları çıldırttı.

Sırbistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Dodik, Bosna soykırımının mimarı ve Sırp kasabı olarak nam salan Radovan Karadziç'in filmini yapacaklarını açıkladı.

dodik

TRT'ye konuşan Alija dizisinin senaristi ve superhaber yazarı Ahmet Tezcan, "Çok iyi olur, ben bir yazar olarak Karadziç' i yazmak isterim, çok ilginç bir hayatı var, kılık değiştirip yıllarca kaçak yaşaması muhteşem bir hikaye. Sayın Dodik'in açıklaması Aliya'nın bir tezini doğruluyor, o "Küçük devletler büyüklük hayaliyle değil kültür, sanat ve spor faaliyetleriyle büyürler" diyor. Dodik'i destekliyorum. Yanlış olan film yapmak değil, fikirlerden düşmanlık üretip soykırım yapmak" açıklamasında bulundu.

kradziA_1

Tezcan, Sırp kasabı Karadziç'in işlediği soykırım suçuna gönderme yaptı.

aliya1

Ahmet Tezcan'dan Sırp Cumhurbaşkanına okkalı cevap... ile ilgili etiketler ahmet tezcan alija dodik karadziç
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.