'Ahmet Şık'ın söylemi hastalıklı bir söylem!'

SuperHaber programcısı - Güvenlik Uzmanı Mete Yarar ve SuperHaber programcısı - Hürriyet yazarı Nedim Şener ile “Memleket Aşkına”nın yeni bölümü SuperHaber YouTube kanalında yayında…

İki usta isim SuperHaber programcısı - Güvenlik Uzmanı Mete Yarar ile SuperHaber programcısı - Hürriyet Gazetesi yazarı Nedim Şener, “Memleket Aşkına programının yeni bölümünde, provokatör Ahmet Şık’ın skandal sözlerini masaya yatırdı.

ŞENER: BEN PKK’YA KATİL DİYORUM O DA DEVLETE DİYOR… ARAMIZDAKİ FARK BU KADAR AÇIK!

Nedim Şener, Mahkemede yargılanırken örnek verdim. ‘Siz bir örgüt oluşturmuşsunuz. Soner Yalgın da güya örgütteki yöneticimmiş. Ancak ben adamla cezaevi aracında tutukladıktan 8 ay sonra tanıştım. Ondan önce hiçbir ilişkim yok. Ahmet Şık ile de sadece gazeteden çıktıktan sonra aynı servise biner eve giderdik. O da yılda birkaç kere olurdu. Hatta ‘Şık diyalektiğe, ben Allah’a inanırım’ dedim. Bu dünya görüşünde olanlar bir örgüt çatısı altında bir araya gelemez. Bizler bir bütün olarak ben bu dünya görüşündeyim, diğerlerinin nasıl bir dünya görüşünde olduğu belli. Nasıl bir örgüt mantısı çıkar? Ancak FETÖ bütün bunları bir örgüt diye insanların önüne koyarak inandı. Adına da Ergenekon dedi. Bu diğer Ergenekon davalarında da böyleydi. Birbirini tanımayan yüzlerce insan aynı davanın sanığı oldular. Ahmet Şık ile aynı cezaevini 1 yıl paylaştık. Orası bir anlamda bir koğuşu koymuş oldular. Şık ile ben sadece koğuş arkadaşıyız. Daha fazlası değil. Cezaevinden çıkarken ‘Yarın bizi birbirimize düşürmeye çalışacaklar. Biz seninle hayatta aynı şeyleri düşünmüyoruz. Ancak sen benim ölene kadar kardeşimsin’ dedim ve gazetede yazmıştım. ‘Ben ölürsem sen, sen ölürsen ben mezara koyarız’ diyerek kardeşliğe atıfta bulundum. Sonrasında öyle ilerlemedi. Şık’ı ağzıma almaz, bizi karşı karşıya getirmelerine rağmen tek bir söz bile söylemedim. Onaylamadığım çok şey yazıp söylese dahi. O en sonunda hakarete varan laflar etti. Ben de gereken cevapı verdim. Ben kardeşlik hukukuna inanırken, o hakaretler etti. Ben PKK’ya katil derken, o devlete der. Aramızdaki fark bu kadar açıktır. Cezaevinde yatmış olmayı siyasi ranta çevirmeyi asla düşünmedim. Ancak o PKK’nın siyasi kolundan milletvekili oldu ama hiçbir söz söylenmedi. İnsanlar üzerinde algı operasyonları böyle yapılıyor. Hakikat söylenmesin, konuşulmasın isteniyor, susulsun isteniyor. Mafya elebaşının söylediği doğru yanlış ne varsa sahipleneceksin, FETÖ’cülerin algı operasyonlarına destek vereceksin, ülkeyi yıkmak isteyenlere alkış tutacaksın… Böyle bir şey mümkün mü? Ahmet Şık’ın lafları sıradan bir laf değil. Bu ülkeyi kuran Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının, şehitlerin ruhu inceliyor. Buna sessiz kalanların bu işte vebali yok mu? Daha önceki ‘AK Parti mafyadır, örgüttür, çetedir’ lafı döndü dolaştı ‘devlet katildir’e geldi. Ciddi alınacak bir tarafı yok. Ancak bu söylem bakımından hastalıklı bir söylem.” sözlerini kullandı.

YARAR: BU ZAT ŞEHİT SAVCI SELİM KİRAZ İLE İLGİLİ LAFLAR DA ETMİŞTİ. O ZAMAN SESSİZ KALANLAR, BUGÜN DE Mİ GÖRMEZDEN GELECEKLER?

Mete Yarar, “Bu zatı muhterem savcı Kiraz olayında da laf etmişti .O zaman sessiz kalanlar, bugün de mi görmezden gelecekler? Türkiye’deki herhangi bir milletvekili herhangi bir terör örgütüyle ilgili örneğin DAEŞ ile ilgili iyi bir şeyler söylesin nasıl olur? 15 Temmuz darbe girişimi gerçekleştikten sonra aradan daha 1 ay geçmeden 500 sayfalık bir rapor hazırlandı bu ülkede. Brüksel’den geldi ve bu ülkenin söylediğimiz o gazetecilerin bir çoğu da ‘meclis bombalanmadı’ demediler mi? Onlar aynı şeye üstüne koya koya gidiyorlar. Olan savcılara, işini doğru dürüst yapmaya çalışan polisler, askerler ve diğerlerine oluyor. Kim görevini doğru yapıyorsa onu hedef koyuyorlar. Ergenekon-Balyoz süreçlerinde ve diğerlerinde gözaltına alınan kişilerin raslantısal mı olduğunu düşünüyorsunuz? demiştim. 15 Temmuz darbe girişimine kadar geldi olay. Başarılı olmuş olsaydı toplum ne hale gelirdi… Türkiye’de ihtiyacımız olan şey, hukuğun içinde kalarak ve onların oynadığı oyunu aynı şekilde oynayarak başarabileceğimizi düşünüyorum. Kötülüğün olduğu bir yerde iyiliğin organize olmaması bizim ayıbımız. Birileri devleti ayakta tutacağız diye uğraşırken, birileri devleti yıkacağız diyor.” dedi.

Mete Yarar ve Nedim Şener ile “Memleket Aşkına”nın tamamını SuperHaber YouTube kanalında izleyebilirsiniz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

'Ahmet Şık'ın söylemi hastalıklı bir söylem!' ile ilgili etiketler Mete Yarar Nedim Şener Memleket Aşkına

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.