Ahmet Şık, Sedat Peker ile röportaj yapmak istiyor!

Yayınladığı Youtube videoları ile son günlerde adından söz ettiren Sedat Peker medyada tartışılmaya devam ediyor. Şehit savcı Mehmet Selim Kiraz'ın DHKPC'li katilleriyle yaptığı skandal röportajı hafızalarda yer edinen Ahmet Şık, Peker ile görüşmek istediğini açıkladı. Peki, "Ömrünü DHKPC gibi örgütlerle mücadeleye adadığını" savunan Peker'in bu çağrıya yanıtı ne olacak?..

Birleşik Arap Emirlikleri'nde firari olarak bulunan Sedat Peker pazar günü 8. videosunu yayınladı.

Videodaki iddialar yine tartışma konusu olurken, gazeteci Ruşen Çakır'ın sahibi olduğu Medyascope Youtube kanalında, TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık ile iddialar masaya yatırıldı.

Programda Ruşen Çakır, Peker'in videolarında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin ismini hiç zikretmemesine vurgu dikkat çekerek, "Videoda Bahçeli yoktu, daha öncekilerde de yoktu. Neden sence?" sorusunu yöneltti.

RUŞEN ÇAKIR'I KORKUTAN ÖNERİ...

Ahmet Şık ise bu soruya, Ruşen Çakır'ın tüylerini diken diken eden bir yanıt verdi. Şık, "Bunu kendisine sormamız lazım, keşke bağlayabilsek yayına..." ifadelerini kullandı.

Bu yanıt karşısında kısa süreli panik yaşayan Çakır, "Yok, yok!" diyerek Şık'ın bu önerisine itiraz etti.

Ancak Ahmet Şık, Çakır'ın bu tepkisine karşın Sedat Peker ile röportaj yapma konusunda istekli olduğunun altını çizdi.

Şık şöyle konuştu;

"Gerçekten merak ediyorum kendisini. Bir gazeteci olarak çok beni tahrik eden bir yerde duruyor. Söyleşi yapmak isterim. Sedat Peker kimdir, nedir, neyi temsil eder? Mafya mıdır, devler içi aparat mıdır? JİTEM ile tuttuğu işler nedir? Mafya olmasına neden olan ve kendisinin neden tercih edildiği... Bir dolu sorunun yanıtını vermesi gerekiyor, artı, neden şimdi konuşuyor bunu söylemesi lazım..."

Ahmet Şık ayrıca, Sedat Peker'in bir stratejisi ve hedefi olduğu izlenimi edindiğini belirterek, "Kendisi yalnız olduğunu iddia ediyor, ben o kanaatte değilim." dedi.

PEKER, SAVCI KATİLLERİ İLE KONUŞAN AHMET ŞIK'A RÖPORTAJ VERECEK Mİ?

Ahmet Şık'ın Sedat Peker'den röportaj talebi ilginç bir durumu da ortaya çıkarmış oldu...

Bilindiği gibi milletvekili seçilmeden önce Cumhuriyet Gazetesi'de muhabir olarak görev yapan Ahmet Şık, İstanbul Adalet Sarayı'ndaki makam odasında görevi başında şehit edilen cumhuriyet savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın katilleri ile olayın hemen ardından skandal bir röportaja imza atmıştı.

Terör örgütü DHKP-C üyeleri Bahtiyar Doğruyol ve Şafak Yayla ile yapılan o röportaj gazetenin internet sitesinde, "Öldürülmeden yarım saat önce eylemcilerden Ahmet Şık'a çarpıcı açıklamalar" başlığı ile yer bulmuş ve teröristlere "eylemci" sıfatı uygun görülmüştü.

İşte tüm bu yaşananlar göz önüne alındığında, "ömrünü radikal sol örgütlerle mücadeleye adadığını" savunan Sedat Peker'in, bu skandal röportaj altında imzası olan Ahmet Şık ile bir görüşme gerçekleştirip, gerçekleştirmeyeceği merak konusu oldu.

Ahmet Şık, Sedat Peker ile röportaj yapmak istiyor! ile ilgili etiketler Sedat Peker ahmet şık ruşen çakır DHKPC şuç örgütü
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.