Ahmet Rasim Küçükusta'dan abur cubura ek vergi önerisi

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta, Twitter hesabından yaptığı bir açıklama ile dikkatleri üzerine çekti. Yurt dışında şekerli meşrubatlardan özel vergi alındığını belirten Küçükusta, "Ben de ülkemizde abur cubur gıdalara özel vergi konmasının doğru olacağına inanıyorum" dedi.

Sosyal medya hesabını oldukça aktif kullanan Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta, dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.

Yaptığı videolu paylaşımda dünyanın birçok ülkesinde şekerli meşrubata özel bir vergi getirildiğini ifade eden Küçükusta, "Daha sonraki senelerde yapılan araştırmalar, bu vergi sayesinde şekerli meşrubat tüketiminde önemli azalmalar olduğunu ortaya koyuyor." dedi.

"HAKİKİ GIDALARDAN VERGİ ALINMASIN"

"Ben de ülkemizde abur cubur gıdalara özel vergi konmasının, buna karşılık hakiki gıdalar yani etin, yumurtanın, yoğurdun, sebzenin, meyvenin vergisiz satılmasının doğru olacağına inanıyorum."  diye konuşan Küçükusta, "Beni dinleyen olur mu onu da bilmiyorum. İnşallah olur." ifadesini kullandı.

KARŞI ÇIKAN DA OLDU, DESTEKLEYEN DE 

Kimileri Küçükusta'nın bu sözlerine destek verirken, kimileri de karşı çıktı. Sağlıksız besinlerden ek vergi alınmasını isteyenler bunun insan sağlığına büyük katkı sağlayacağını düşünürken, kimileri de bunun insanların kendi tercihi olduğunu, ek verginin gereksiz olduğunu savundu. 

Ahmet Rasim Küçükusta'dan abur cubura ek vergi önerisi

Ahmet Rasim Küçükusta'dan abur cubura ek vergi önerisi ile ilgili etiketler Twitter vergi video Ahmet Rasim Küçükusta abur cubur

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.