Ahmet Nur Çebi, Talisca'yı getiriyor... "Taraftarı mutlu edebilecek her şeyi yapmaya hazırız"

Spor Toto Süper Lig'in 29'uncu haftasında pazartesi günü deplasmanda Galatasaray'a konuk olacak Beşiktaş, hazırlıklarına Vodafone Park'ta yaptığı antrenmanla devam etti. Siyah- beyazlı ekibin başkanı Ahmet Nur Çebi, gündeme dair basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Çebi, Talisca transferiyle ilgili merak edilenleri anlattı.

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, "Bizim bütçemiz belli. Taraftarı mutlu edebilecek her şeyi yapmaya hazırız. Talisca, Beşiktaş'ın bütçesine uygun şekilde gelip, oynamak isterse ben de onu sırtımda buraya getiririm. Talisca gelsin isterim ama benim ticari, mali politikalarımla olacaksa başımın üstünde yeri var" dedi. 

İsmi son günlerde yeniden Beşiktaş ile anılan siyah-beyazlı ekibin eski futbolcusu Anderson Talisca'nın, transferinin mali şartlara uyması halinde gerçekleşebileceğinin altını çizen Çebi, şunları söyledi:

"Bizim bütçemiz belli. Sevgili Ceyhun Kazancı ile bütçeleri gözden geçiriyoruz. Taraftarı mutlu edebilecek her şeyi yapmaya hazırız. Ancak getirdiğiniz futbolcunun maaşını ödeyemeyeceğiniz zaman, o futbolcuya da zarar, kulübe de zarar. Taraftara da eziyet etmiş olursunuz. Dolayısıyla Talisca, Beşiktaş'ın bütçesine uygun şekilde gelip, oynamak isterse ben de onu sırtımda buraya getiririm. Ama olmayacak duaya bugünden amin demem. Ancak olması içinde yolunda bulunurum. Ancak olmadığı takdirde kimsenin neden olmadı demesini de kabul etmiyorum. Talisca gelsin isterim ama benim ticari, mali politikalarımla olacaksa başımın üstünde yeri var. Ancak olmayacaksa Allah yolunu başka ülkelerde, takımlarda açık eylesin."

13 HAKEMİN TASFİYESİNE NE DEDİ?

TFF'nin 13 hakemle aldığı kararın değerlendirilmeden önce sonuçlarının beklenmesi gerektiğini ifade eden Ahmet Nur Çebi, şöyle konuştu:

"Bu sezon, önceki sezonlardan çok daha fazla olmak üzere hakem hatalarından dert yanan kulüplerimiz var. Neredeyse tamamı diyebiliriz. Sürekli olarak ya çıkıp, konuştuk. Ya gittik ilgili makamlara şikayette bulunduk ya hepsini beraber yaptık. Neredeyse 20 tane takımın tamamı, hakemlerimiz, yönetim şekilleri ve verdikleri kararlarla ilgili zarar ettiklerini, hasar gördüklerini ifade ettiler. Durum böyleyken federasyonun bu husustan çok etkilendiğini, bu çözebilmek için yola çıktığını ben gördüm, takip ettim. Ancak anladığım kadarıyla yapmış oldukları çalışmalardan bir çözüm bulamadıklarını, hala hakem hatalarının artmaya devam ettiğini gördüklerinden dolayı son olarak böyle bir çözüm bulduklarını görüyoruz."

"Federasyon, bizim üst kurulumuzdur. Onların verdikleri kararlara en azından saygı duyup, bekleyip, sonuçlarını görmeyi bilmemiz lazım. Anladığım kadarıyla bu kararın sonuçlarını birkaç ay içinde göreceğiz. Umuyorum ki mevcut olan, devam edecek hakemler federasyon ve kulüpleri zor durumda bırakmayacak şekilde maçları yönetmeye devam eder. Beklentim ve temennim budur. Federasyon da bunu çözebilmek adına böyle bir adım atmıştır. Dolayısıyla federasyonun verdiği kararın yanlış olduğunu söylemek, kulüpler için doğru değildir. Çünkü, kulüpler tümü, hakemlerle ilgili şikayetçi olmuştur. Kulüplerimizin de zamanlama olarak yanlış olduğunu ifade eden arkadaşlarımız, kulüp başkanlarımız olmuştur. Ben buna şu an katılmıyorum."

"En azından bekleyip, görüp, sonuçlarını değerlendirmek için henüz erken olduğunu ifade etmek istiyorum. Sonuçları görmeden, bir yorumda bulunmayı doğru bulmuyorum. Benim bu konularda daha önce verdiğim beyanatlar var. Federasyona gittiğimi, sorunlarımızı aktardığımı, bunların çözülmesi gerektiğini ve hatta genç hakemlerin önlerinin açılmasını, eskilerin geçmişten gelen, üzerlerine yapıştırılmış belki de hak etmedikleri birçok konularda cevap vermek zorunda kaldıkları, maçlara çıkmadan önce A taraftarının B hakemi ile ilgili, şu maçta bize şöyle yapmıştı yorumlarından dolayı kan değişikliğinin doğru olacağını ifade etmiştim. Şu anda gördüğüm kadarıyla uygulama bu şekilde olmuş değil. Bizim görevimiz bir şeylerin düzelmesini talep etmektir. Kararı federasyon verecektir. Onların da almış olduğu karara son derece saygı duyuyorum. Sonuçlarının da iyi olmasını diliyorum."

Ahmet Nur Çebi, Talisca'yı getiriyor... "Taraftarı mutlu edebilecek her şeyi yapmaya hazırız" ile ilgili etiketler Ahmet Nur Çebi Beşiktaş MHK Galatasaray
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.