Ahmet Hakan'dan İmamoğlu'na: 'Ne yapıyorsak sorun olmuyor dediler ama kıvamı kaçırmamak lazım'

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, İmamoğlu'nun Nagehan'lı fotoğrafını köşesinde eleştirdi. Hakan, "Yine de bir kıvam varmış ve bu kıvamı kaçırmamak gerekiyormuş" dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Nagehan Alçı'lı fotoğrafı, sosyal medyada büyük tepkilere yol açmıştı. Birçok sanatçı da dahil olmak üzere İmamoğlu taraftarı olan binlerce kişi, İmamoğlu'nu sosyal medyadan takip etmeyi de bıraktı.

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan ise, bugünkü köşe yazısında bu durumu kaleme aldı. Hakan, "İmamoğlu, “Ne diyorsak gidiyor... Ne yapıyorsak sorun olmuyor...” yaklaşımına biraz fazla bel bağlamış sanırım. Gerçi hakikaten de ne dese, ne yapsa idare eden, sorun etmeyen bir kitlenin oluştuğu da su götürmez bir gerçek. Ama öyle anlaşılıyor ki... Yine de bir kıvam varmış ve bu kıvamı kaçırmamak gerekiyormuş." sözleriyle durumu eleştirdi.

Hakan'ın yazısının bi bölümü şu şekilde;

"İmamoğlu taraftarları, buna tepki gösterdiler.

 İmamoğlu taraftarları, tepkiyi o kadar büyüttüler ve yükselttiler ki...

Olay, Ekrem İmamoğlu açısından resmen ve alenen büyük birkrize dönüştü.

Bir siyasetçinin farklı siyasi çizgilerden gazetecileri düzenlediği bir etkinliğe davet etmesi, dünyanın en normal işidir.

Bu açıdan bakıldığında İmamoğlu, yerden göğe kadar haklı gibi görünüyor.

Yakın geçmişte bazı alengirli olayların militanlığına soyunmuş bir gazeteciye tepki gösterilmesi de dünyanın en normal işidir.

Bu açıdan bakıldığında da İmamoğlu taraftarları, yerden göğe kadar haklı gibi görünüyor.

Peki sorun nerede?

Sorun, Türkiye’de artık gitgide daha çok çivisi çıkmış medya/siyaset ilişkisinde.

İşin çivisi, iki açıdan çıkmış durumda:

- BİR: Gazeteciler, tabii ki bir siyasi çizgiye yakın durabilirler. Olayları o siyasi çizginin perspektifinden yorumlayabilirler. Bu doğal. Doğal olmayan fanatizmdir. Doğal olmayan militanlık yapmaktır. Doğal olmayan objektiflik kaygısını tamamen bir yana bırakıp etkin bir mücadele elemanı haline gelmektir. Bu açıdan çivi çıkmıştır.

- İKİ: Türkiye’de artık “gazeteci” denilince haber yapan, haber veren kişi anlaşılmamaktadır. Türkiye’de artık “gazeteci” denilince taraf olduğu siyasi yapı adına aktivizm yapan, siyasetle minnacık bir mesafesi bile kalmayan, siyasi partilerin milletvekillerinden bile daha fazla taraf olan kişiler akla gelmektedir. Bu açıdan da çivi çıkmıştır.

Ekrem İmamoğlu’nu büyük bir krizin içine sokan biraz da işte bu tablodu

Peki Ekrem İmamoğlu, bu büyük kriz karşısında ne yaptı?

Önce çok üst perdeden açıklamalar yaptı.

“Vız gelir, tırıs gider” diye kendisini eleştiren taraftarlarını azarladı.

Mütehakkim bir eda takındı.

Burnundan kıl aldırmaz bir üslupla konuştu.

Sonra baktı ki bu üslupla krizin önünü alamıyor.

Hatta bu üslup, krizi daha da büyütüyor.

Bu sefer mecburen bir parça geri adım attı.

“Vız gelir, tırıs gider” için özür diledi.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

 

Ahmet Hakan'dan İmamoğlu'na: 'Ne yapıyorsak sorun olmuyor dediler ama kıvamı kaçırmamak lazım' ile ilgili etiketler Ahmet Hakan Ekrem İmamoğlu
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.