Ahmet Hakan: İstanbul'un ruhuna uygun değil

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan Coşkun, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)'nin duvar peyzajı uygulaması yerine sanatçılara açma kararına tepki gösterdi. Ahmet Hakan, söz konusu kararı, ''İstanbul’un kimliğine, ruhuna, kişiliğine hiç uygun değil" diyerek eleştirdi.

Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan, bugünkü yazısında İBB'nin peyzaj kararını yorumladı.

Ahmet Hakan, "İstanbul’da yol kenarlarında yeşile dayalı peyzajlar yer alıyordu. Şahsen benim hoşuma gidiyordu o peyzaj çalışmaları" ifadelerini kullandı.

İşte Ahmet Hakan'ın ''Hiç utanmadan üstleniyorlar'' başlıklı yazısından ilgili gölüm;

''İSTANBUL'UN RUHUNA UYGUN DEĞİL''

"Belediye yönetimi, bu peyzaj çalışmalarını yüksek maliyetli bularak terk etmeye karar verdi. Hatta dün itibarıyla peyzajlar sökülmeye başladı. Peki yerine ne gelecek? Yapılan açıklamalara göre. Gri duvarlar, sanatçıların tuvaline dönüştürülecekmiş ve çeşitli çizimler yer alacakmış. Bunun bir örneğini de yayınlamışlar. Baktım: Bir tür grafiti gibi bir şey! Şahsen peyzaj yerine getirilmek isteneni hiç beğenmedim. İstanbul’un kimliğine, ruhuna, kişiliğine hiç uygun değil. Bu tür duvar boyamaları, daha çok ruhsuz şehirlere ruh katmak için yapılan çalışmalar. İstanbul gibi kadim bir şehrin böyle bir şeye ihtiyacı yok ki" 

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

Ahmet Hakan: İstanbul'un ruhuna uygun değil ile ilgili etiketler İBB Hürriyet Ahmet Hakan Coşkun peyzaj grafiti köşe yazısı
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.