Ahmet Hakan'dan CHP'ye fotoğraf uyarısı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Trump'ın görüşmesindeki bir fotoğraf muhalif medyada eleştiri konusu olmuştu. Fotoğrafta ABD heyetindekilerin elinde not defteri ve kalem görülürken, Türk heyetinin elleri boştu. Bu fotoğraf CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu tarafından da Meclis Grup Toplantısı'nda ağır dille eleştirildi. İşin aslı ise başkaydı. Ahmet Hakan işin doğrusunu öğrenmeden Türk heyetini topa tutan Kılıçdaroğlu ve CHP'lileri "Sazan gibi atlamayın şu fotoğrafların üstüne" sözleri ile uyardı...

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump G20 zirvesinde bir araya gelmişti. Toplantıda iki ülke heyetleri de hazır bulunmuştu. 

Toplantı kadar görüşmede çekilen bir fotoğraf da gündemde uzun süre gündem oldu. 

Sosyal medyada alay konusu olan, muhalif medyanın hükümeti topa tuttuğu, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun da ağır bir dille eleştirdiği Türk heyetinin not almadığına ilişkin fotoğrafın ardından iddialara Cumhurbaşkanlığı aynı toplantıda çekilen ikinci bir fotoğrafla yanıt vermişti.

Bu fotoğrafta Türk heyetinde bulunanların da harıl harıl not aldığı görülüyordu.

Ahmet Hakan'dan CHP'ye fotoğraf uyarısı!

Peki bu iki farklı fotoğraf nasıl ortaya çıktı? CHP'yi ve genel başkan Kılıçdaroğlu'nu "Sazan gibi atlamayın şu fotoğrafların üstüne" diye uyaran Ahmet Hakan yazdı... 

İşte iki fotoğrafın öyküsü ve Ahmet Hakan'ın CHP yönetimine tavsiyeleri...

SAZAN GİBİ ATLAMAYIN ŞU FOTOĞRAFLARIN ÜSTÜNE

“TÜRK heyetinde not tutan bir kişi bile yok/Amerikan heyetinde ise herkes not tutmaya hazır” diye özetlenen o meşhur fotoğraf karesinin öyküsünü öğrendim.

*

Olay şöyle olmuş:

ABD Başkanı Trump ve beraberindekiler, daha önce yaptıkları bir görüşmeyi tamamlamışlar. Ellerinde not kâğıtları, kalemler falan... O şekilde bekliyorlarmış Türk heyetini... Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindekiler içeri girmişler, yerlerini almışlar ve toplantının basına açık bölümünde fotoğraf çekimi başlamış. Türk heyetinde not defterlerinin olmadığı fotoğraf karesi, işte böyle ortaya çıkmış.

Görüşme başlar başlamaz ise... Türk heyetinde bulunanlar, hemen not defterlerini çıkarıp kendi alanlarıyla ilgili notlar almaya başlamışlar.

*

Şimdi elimizde iki fotoğraf var:

- BİR: Türk heyetinin not tutmadığını gösteren fotoğraf...

- İKİ: Türk heyetinin harıl harıl not tuttuğunu gösteren fotoğraf...

*

Birinci fotoğrafın üzerine sazan gibi atlayarak “Bizimkiler not bile tutmuyor... Şunların haline bakın hele... ABD heyeti ise işine nasıl da sahip çıkarak not üstüne not alıyor...” falan diye laf sokanlar, ikinci fotoğrafla karşılaşınca “ölü taklidi” yapmaya başladılar.

Sazan gibi atlamayın şu fotoğrafların üstüne

*

Başta CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere...

Önünü arkasını incelemeden bu tür olayları konu edenlere dört önerim var:

- BİR: Yapmayın böyle... İnternette gördüğünüz her fotoğrafın üstüne hemen atlamayın.

- İKİ: Diyelim atladınız... Hakikati öğrendiğinizde samimi olarak mahcup olun. Mahcubiyet iyidir.


- ÜÇ: Diyelim mahcup oldunuz... Zerre yüksünmeden özür dileyin. Çok asil bir davranıştır özür dilemek.

- DÖRT: Diyelim özür dilediniz... “Bu da bana ders olsun, bir daha asla böyle bir şey yapmam” falan diye yemin ediniz.

 

 

 

Ahmet Hakan'dan CHP'ye fotoğraf uyarısı! ile ilgili etiketler Ahmet Hakan CHP Cumhurbaşkanı Erdoğan Cumhurbaşkanlığı
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.