Ahmet Hakan'dan aşı tepkisi: Kolumu sıyırdım, bekliyorum

Koronavirüs salgınının sonunu getireceği umulan aşılar, yavaş yavaş piyasaya sürülüyor. Türkiye de Çin menşeli aşıları aralık ortasında ülkeye getirecek. Vatandaşlar arasında yayılan çeşitli komplo teorileri ile aşı yaptırmama çağrısı yapanları eleştiren Hürriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, ''Kolumu sıyırmış Çin aşısı için sıranın bana gelmesini beklemekteyim.'' ifadelerini kulandı.

Sağlık Bakanlığı tüm dünyanın peşinden koştuğu koronavirüs aşısını tatbik etmek için geri sayım başlatırken tuhaf bir kara propaganda başladı.

Çeşitli basın organları ve sosyal medyada, Çin’den satın alınan aşı hakkında gerçek dışı, olumsuz haberlere hız verildi.

Uzmanlar, aşının itibarsızlaştırılmasının Türkiye’ye ağır bir bedel ödetebileceğini belirterek uyarılarda bulundu.

''KOLUMU SIYIRMIŞ BEKLİYORUM''

Bu tartışmalara değinen Hürriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, bugünkü köşesinde, "Kolumu sıyırmış Çin aşısı için sıranın bana gelmesini beklemekteyim" ifadelerini kullanarak kara propagandaya tepki gösterdi.

Hakan yazısında, "Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile konuşmadan önce gönlüm Alman aşısından yanaydı. Çünkü rahmetli babam, 'Alman arabasından şaşmayacaksın. Alman yaparsa sağlam yapar' ekolündendi. Onun tavsiyesini göz önünde bulunduruyordum. Üstelik Alman aşısında Uğur ve Özlem hocalar gibi yerli ve milli unsurlar da başat rol oynuyor ki bu da bir artı puandı. Ama Fahrettin Koca ile konuşunca bu yaklaşımım acayip sarsıldı." değerlendirmesini yaptı.

Hakan, "Çin aşısının üretimi daha pahalıymış... Üstelik daha zahmetliymiş... Üstelik daha çok insan üzerinde denenmiş... Üstelik geleneksel yöntemle üretiliyormuş... Üstelik uzun vadeli olumsuz bir etkisi olmayacağı biliniyormuş... Son durumum şudur: Kolumu sıyırmış Çin aşısı için sıranın bana gelmesini beklemekteyim." dedi.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

Ahmet Hakan'dan aşı tepkisi: Kolumu sıyırdım, bekliyorum ile ilgili etiketler Korona Çin Türkiye Ahmet Hakan Hürriyet aşı
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.