Ahmet Hakan: Ümitcan Uygun denilen yaratık yalnız değildir

Aleyna Çakır'ın ölümünün baş şüphelisi olan Ümitcan Uygun, önceki gün uyuşturucu kullandığı ve bunu sosyal medya hesabından yayınladığı gerekçesiyle gözaltına alındı. Kamuoyunda büyük yankı uyandıran görüntülere ilişkin bugünkü köşesinden değerlendirmelerde bulunan Hürriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, ''Var böyle tipler. Var. Gerçekten var. Ümitcan Uygun denilen yaratık yalnız değildir'' ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz yılın haziran ayında Ankara'da Aleyna Çakır isminde genç bir kadının cansız bedeni bulundu. Genç kadının erkek arkadaşı Ümitcan Uygun, cansız bedeni bularak yetkililere haber verdi. İlk incelemede Çakır'ın kendisini bornoz kuşağıyla astığı iddia edildi.

Bu gelişmenin hemen ardından Twitter başta olmak üzere sosyal medya mecralarında Uygun'un Çakır'a şiddet uyguladığı ve bayılttığı görüntüler ortaya çıktı. Sık sık şiddete maruz kaldığı belirtilen genç kadının bu nedenlerler intihar etmiş olabileceği ya da intihar süsü verilerek öldürülmüş olabileceği öne sürüldü.

Bu gelişmeler toplumda büyük yankı uyandırırken Uygun'un annesi intihar etti. Annesinin ölümünü toplum baskısına bağlayan Uygun, verdiği demeçlerle günlerce gündemde kaldı.

Son olarak geçtiğimiz günlerde de sosyal medya hesabının hacklenmesiyle gündeme gelen Uygun'un, genç kadınlarla cinsel içerikli konuşmaları sosyal medyaya servis edildi. 

CANLI YAYINDA UYUŞTURUCU KULLANDI

Adli Tıp Kurumu Aleyna Çakır'ın ölümüne ilişkin rapor yayımladı. Buna göre; asılma dışında iç kanama, beyin doku harabiyeti, iç organ ve büyük damar yaralanması ve zehirlenme gibi bulgulara rastlanmadığı belirtilerek ölümün asılma sonucu meydana geldiği açıklandı.

Bu kararın ardından sosyal medya hesabı üzerinden canlı yayın yapan Uygun, uyuşturucu kullanırken kendisini kaydetti. 

Skandal görüntüler sosyal medyada gündem oldu. Emniyet kuvvetleri, Uygun'u gözaltına aldı.

''ÜMİTCAN UYGUN DENİLEN YARATIK YALNIZ DEĞİLDİR''

Bu gelişmelere ilişkin bugünkü köşesinden değerlendirmelerde bulunan Hürriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, ''Kadın döver, milliyetçi geçinir ama Türkçe bilmez. Arkalanıp kollanacağına dair güçlü bir inancı vardır, artık kimler şımartıyorsa. Var böyle tipler. Ümitcan Uygun denilen yaratık yalnız değildir'' ifadelerini kullandı.

İşte Hakan'ın yazısından ilgili bölüm;

"Ümitcan diye bir tipleme. Kadın döver. Hem de öldüresiye döver. Kendisinden daha güçsüz karşısında dayılanır. Silah gösterme diye bir merakı vardır. Kendisini ifade etmekten acizdir. Milliyetçi geçinir ama Türkçe bilmez. Uyuşturucu kullanır. Kullandığı uyuşturucuyu marifet gibi cümle aleme gösterir. Arkalanıp kollanacağına dair güçlü bir inancı vardır. Bir şımartılma ürünüdür, artık kimler şımartıyorsa... Şımarıklığı toplumsal sorun haline gelir. Var böyle tipler. Var. Gerçekten var. Kısacası, Ümitcan Uygun denilen yaratık yalnız değildir."

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

 

Ahmet Hakan: Ümitcan Uygun denilen yaratık yalnız değildir ile ilgili etiketler Ahmet Hakan Hürriyet cinayet İntihar ümitcan uygun
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.