Ahmet Hakan: Ölen sağlık çalışanları ŞEHİT ilan edilmeli

SuperHaber'in "Korona ile mücadelede hayatını kaybeden doktorlar ve sağlık personeli şehit sayılsın" çağrısı büyük yankı uyandırdı. Kampanyamıza son destek Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan'dan geldi..

Türkiye, Çin'den dünyaya yayılan koronavirüs salgını ile toplum olarak büyük bir mücadele veriyor.

Bu mücadelenin en ön saflarında yer alan sağlık personeli ise hayatlarını ortaya koyarak salgının daha fazla yayılmasını önlemek amacıyla gece gündüz çalışıyor.

Hastalarla direkt temas ettikleri için en riskli grupta yer alan yüzlerce doktor ve sağlık personeli bu süreçte koronavirüsten etkilenerek tedavi altına alındı.

Salgın ile mücadele ederken acı kayıplar da verildi. Koronavirüs vakasına müdahale ettiği sırada virüse yakalanan kimi doktorlar hayatlarını kaybetti.

O DOKTOR VE SAĞLIK ÇALIŞANLARI ŞEHİT SAYILSIN!

Yaşanan bu acı gelişmeler üzerine, SuperHaber bu korkunç salgın ile cansiperane mücadele eden doktorlarımız ve sağlık personelimizin görev sırasında hayatını kaybetmesi halinde şehit sayılmasını önermişti.

Bu çağrımız büyük destek gördü, eski Sağlık Bakanları Halil Şıvgın ve Bülent Akarcalı başta olmak üzere, aralarında Prof. Dr. Mesut Hakkı Caşın'ın da bulunduğu akademisyenler, aralarında Avni Özgürel ve Mahmut Övür'ün de bulunduğu ünlü gazeteciler, Hülya Koçyiğit ve Fatih Kısaparmak gibi sanatçılar kampanyamıza desteklerini açıkladı.

BAKAN KOCA'DAN DA DESTEK GELDİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da geçtiğimiz günlerde kendisine SuperHaber'in yaptığı ve sosyal medyada gündeme oturan ''vefat eden doktorlar şehit sayılsın'' çağrısının sorulması üzerine, ''Benim de gönlümden şehit olarak geçmeleri yatar. Önümüzdeki günlerde gündeme gelebilecek bir konu." ifadelerini kullandı.

Ahmet Hakan: Ölen sağlık çalışanları ŞEHİT ilan edilmeli

AHMET HAKAN'DAN TAM DESTEK

Büyük ses getiren kampanyamıza bugün bir destek mesajı daha eklendi. Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, bugünkü köşe yazısına "Ölen sağlık çalışanları ŞEHİT ilan edilmeli" ifadelerini taşıdı.

Hakan konu hakkında şu görüşleri paylaştı;

"Madem... Koronaya karşı yürütülen bu savaş, bizim en şanlı savaşımız olan Kurtuluş Savaşı’na denk bir savaştır.

- MADEM... Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı sırasında ilan ettiği “Tekâlif-i Milliye Emirleri” bile bugün gündeme getirilmektedir.

*

- MADEM... Bu savaşta en ön cephede hayatlarını tehlikeye atmak pahasına mücadele eden kahramanlarımız var.

Ölen sağlık çalışanları ŞEHİT ilan edilmeli

*

O halde...

O kahramanları...

“ŞEHİT” ilan etmenin tam zamanıdır.

*

Koronaya karşı hayatı pahasına mücadele eden sağlık çalışanlarımızdan her kim bu mücadele sırasında vefat ederse...

“ŞEHİT” sayılmalı.

*

Böylece...

- Hem bu insanların geride bıraktıklarına manevi bir moral sağlanmış olur.

- Hem de bu insanların geride bıraktıklarına maddi destek sağlanmış olur."

 

 

Ahmet Hakan: Ölen sağlık çalışanları ŞEHİT ilan edilmeli ile ilgili etiketler Ahmet Hakan Koronavirüs Korona Şehit doktor hemşire sağlık personeli
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.