Ahmet Hakan: Kurtuluyoruz bu meretten!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, haziranda 30 milyon doz, eylül ayının sonuna kadar da toplam 120 milyon doz BioNTech aşısının Türkiye'ye ulaşacağını söyledi. Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, bugünkü köşe yazısında bu haberin hakkının verilmediğine dikkat çekti. Hakan, "Yaşasın yahu yaşasın! Kurtuluyoruz bu meretten!" ifadesini kullandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, perşembe günü BioNTech'in CEO'su Prof. Dr.Uğur Şahin'in de katıldığı Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklama yaptı.

4 ayda 120 milyon doz aşının Türkiye'ye geleceğini belirten Bakan Koca, dün yaptığı açıklamada da haziran ayında 20 yaş üstü herkesin aşılanmasının hedeflendiğini belirtti.

Bu haberi bir kez daha bugünkü köşe yazısına taşıyan Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan"'120 milyon BioNTech aşısı geliyor' haberinin hakkı tam olarak verilmedi." dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Uğur Şahin ile yürüttüğü aşı diplomasisinin sonuç verdiğini ifade eden Hakan, "Ve Uğur Şahin, tüm Türkiye’nin huzurunda... '120 milyon doz aşıyı Türkiye’ye gönderiyoruz' dedi, takvimi de net biçimde ortaya koydu. Yani iş somutlaştı. Yani elle tutulur hale geldi.Dikkat! Dikkat!" ifadesini kullandı.

Hakan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"- Bu yeni bir durumdur.

- Bu bir dönüm noktasıdır.

- Bu büyük bir müjdedir.

- Bu Türkiye’nin salgını yeneceğinin en somut göstergesidir.

- Bu bir devrimdir.

- Bu kapanmaların son bulacağının haberidir.

- Bu sokak yasaklarının biteceğinin haberidir.

- Bu kaygıların bittiği yerdir.

- Bu kayıplarımızın en aza ineceğinin göstergesidir.

*

Aynı zamanda bir eczacı olan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, durumun farkına varmış olacak ki...

Şu mesajı paylaştı tüm kamuoyuyla:

*

“BioNTech ile imzalanan anlaşmayla 120 milyon doz aşının sözleşmeye bağlanmış olmasından memnuniyet duyuyoruz. Bu virüsle mücadelenin tek yolu aşı! Hızlı bir aşılama kampanyasıyla çalışan vatandaşlarımız başta olmak üzere herkesin bir an önce aşı yaptırmasını temin etmeliyiz”.

*

Bende oluşan ve bir türlü yatışmayan büyük heyecanın, büyük keyfin, büyük moralin temel sebebi işte budur.

*

Yaşasın yahu yaşasın!

Kurtuluyoruz bu meretten!"

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

 

Ahmet Hakan: Kurtuluyoruz bu meretten! ile ilgili etiketler Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Ahmet Hakan aşı uğur şahin
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.