Ahmet Hakan: Hiç yanıt vermese daha iyiydi

Hürriyet'in Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, bugünkü köşe yazısında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in tutuklu bulunan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a verdiği yanıtı değerlendirdi. Hakan, "Meral Hanım hiç yanıt vermese daha iyiydi" ifadesini kullandı.

Edirne F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın "Mesela ben dışarıda olsaydım bir sabah Başak ile birlikte Meral Hanım'ın kapısını çalar ve 'Kahvaltıya geldik' derdim" sözlerine Meral Akşener katıldığı FOX TV ekranlarında yanıt vermişti.

Akşener, "Güneydoğu'da şöyle bir gelenek var, kan davalınız bile olsa kapınızı çaldığı zaman içeri alırsınız." ifadelerini kullanmıştı.

Hürriyet'in Genel Yayın Yönetmeni ve köşe yazarı Ahmet Hakan, bugünkü yazısında Meral Akşener'in Selahattin Demirtaş'a verdiği yanıtı değerlendirerek, "Meral Hanım hiç cevap vermese daha iyiydi" yorumunda bulundu.

Hakan'ın yazısından o bölüm şöyle:

MERAL HANIM HİÇ CEVAP VERMESE DAHA İYİYDİ

SELAHATTİN Demirtaş, “Eğer dışarıda olsaydım, yanıma Başak’ı alır, Meral Akşener’in evine bir sabah kahvaltıya giderdim” dedi.

*

Meral Akşener’in buna cevabı şöyle oldu:


“Güneydoğu’da şöyle bir gelenek var: Kan davalınız bile olsa kapınızı çaldığı zaman içeri alırsınız. Evin en yaşlısı tarafından karşılanır. Sonra kapıdan çıkıp gittikten sonra davanız devam eder. Güneydoğu’nun böyle bir özelliği var.”

*

Bu cevabı iktidara yakın olanlar, “Bu ne sıkı fıkı bir hal böyle” diye yorumladılar. HDP çevreleri ise “Dilinde kan kelimesini eksik etmiyor” diye yorumladılar.


Pek bir işe yaramadı yani.

HAKAN'IN YAZISININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Ahmet Hakan: Hiç yanıt vermese daha iyiydi ile ilgili etiketler Ahmet Hakan Meral Akşener Selahattin Demirtaş kahvaltı
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.