Ahmet Güneştekin sergisine Ümit Firat bakışı...

Ahmet Güneştekin’in “Hafıza Odası” sergisine, Kürt siyasetinin ve düşünce dünyasının önemli isimlerinden biri olan Ümit Firat'tan eleştiriler  geldi. Firat, Ertuğrul Özkök'ün halay görüntüleri ile medyaya yansıyan sergi için Güneştekin'e "Kendinizi bu türden insanlarla kirletmeyin!" diye seslendi...

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası’nın (DTSO) ev sahipliği ve Pilevneli Galeri sunumuyla Diyarbakır’ın tarihi Keçi Burcu’nda 16 Ekim’de açılışı yapılan sanatçı Ahmet Güneştekin’in “Hafıza Odası” sergisi tartışmaları beraberinde getirdi.

Güneştekin’in sergisinin galasına katılan magazin figürleri ve popüler gazeteciler üzerinde organizasyona eleştiriler yöneltildi.

Geçmişte Kürt siyasi hareketinde önemli görevler alan, araştırmacı-yazar Ümit Firat da konu hakkında dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.

Konu hakkında "Diyarbekir'de Açılan Bir Sergi üzerine" başlığını taşıyan bir makale kaleme alan Firat şu ifadeleri kullandı;

"Binlerce yılda edindikleri tarihi ve kültürel miraslarının yanı sıra sosyolojik yapısı da alt-üst edilerek çok zor siyasi şartlar altında yaşamlarını sürdüren Kürtler, ne kadar görmezden gelinmeye çalışılsa da, acılarıyla ve mutluluklarıyla hayatta kalmayı başarmıştır.

Yalnızca politika sahnesinde değil, edebiyatta, sanatta, müzikte, sinemada ve daha pek çok kültürel alanlarında da inatla ve azimle faaliyetlerini sürdürdü ve sürdürmeye de devam etmekteler.

Ahmet Güneştekin gibi değerli bir sanatçının ortaya çıkması da bu azmin ve çabanın güzel bir örneğidir.

Ne var ki, Kürtlerin geride bıraktıkları pek çok acılı hadisede “Türkiye Türklerindir” gazetesinin eski Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök’ün sanki hiç dahli ve azmettirici rolü olmamış gibi bir muamele gösterilerek, değerli sanatçı Ahmet Güneştekin’in Diyarbekir’de gerçekleştirdiği bir sergisinde çok değerli bir davetli olarak öne çıkarılıp ağırlanması, Kürtçe müzik eşiğinde govend çekmesi de hiç yakışık almadı.

Keza İstanbul Sosyetesinin medyanın magazin sayfalarında gördüğümüz türden süslü hanımefendilerinin Benetton reklamlarını andıran rengârenk tabutların önünde poz verip resim çektirmelerinin de, yaşanmış acıları magazin konusu yapmaları da hiç yakışık almadığını ifade etmek gerek.

Değerli sanatçılarımızın, içerisinden geldikleri toplumun bıraktığı mirasla ve çok özel yetenekleri ve bileklerinin hakkıyla elde ettikleri başarılı kariyerlerini bu türden insanlarla kurdukları ilişkilerle kirletmemeleri, kendilerini çok daha değerli kılacaktır."

 

 

 

Ahmet Güneştekin sergisine Ümit Firat bakışı... ile ilgili etiketler Kürt Diyarbakır ümit fırat ahmet güneştekin sergi
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.