Ahmet Fakıbaba ceketini astı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı oldu

Başbakan Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki görüşmesinin ardından bir basın toplantısı yaptı.

Yıldırım, Bakanlar Kurulu'nda bazı değişikliklere gidildiğini bildirdi.

Yapılan değişikliklerle yeni kabinede Başbakan Yardımcıları, Bekir Bozdağ, Mehmet Şimşek, Fikri Işık, Recep Akdağ, Hakan Çavuşoğlu oldu.

Bakanlıklarda da önemli değişiklikler yapıldı.

Bu arada Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik yeni Kabine'de yer almayan isimler içinde yer aldı.

Yeni Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı; Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba oldu.

Türkiye Fakıbaba'yı Şanlıurfa Belediye Başkanlığı döneminde tanıdı.

2009 seçiminde Şanlıurfa'da AK Parti'nin aday göstermediği Ahmet Eşref Fakıbaba, bağımsız olarak girdiği seçimi kazanmıştı.

Fakıbaba'nın yerine Mehmet Oymak aday gösterilmiş, bazı AK Partili milletvekilleri Başbakan'a, "Ceketinizi koysanız, yine kazanır" demişler, Başbakan'ın Şanlıurfa mitinginde ceketler havada uçuşmuştu.

AK Partili Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba kamuoyu yoklamalarında yüzde 80 destek almasına rağmen, 7 AK Parti Şanlıurfa milletvekili karşı çıkarak, Erdoğan'a adaylarının Mehmet Oymak olduğunu söylemişlerdi. Bunun üzerine aday olarak Oymak gösterilmişti.

BAĞIMSIZ ADAY OLDU

Bazı milletvekilleri, Fakıbaba aday gösterilmese de AK Parti'nin kazanacağını iddia etmişler ve Erdoğan'a, "Ceketinizi koysanız yine kazanır" demişlerdi. Bunun üzerine halk sokaklara dökülerek tepki göstermiş, Başbakan'ın Şanlıurfa'da mitinginde de ceketler havada uçuşmuş ve milletvekillerine "istifa" diye slogan atılmıştı.

AK Parti'den istifa ederek Saadet Partisi'ne geçen Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, listelerin son günü olması, AK Parti'nin adaylığının iptali için şikayet etmesi ve adaylığının tehlikeye girmesi üzerine, hukuki sıkıntı olması ihtimaline karşı Saadet Partisi'nden istifa ederek Şanlıurfa Bağımsız Belediye Başkan adayı olmuştu.

Yapılan seçimlerde Fakıbaba açık fark ile Belediye Başkanı seçildi.

Fakıbaba, daha sonra tekrar AK Parti'ye katılmış ve Şanlıurfa Milletvekili seçilmişti.

Ahmet Eşref Fakıbaba'ya rozetini Cumhurbaşkanı Erdoğan bizzat takmıştı.

Ahmet Fakıbaba ceketini astı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı oldu ile ilgili etiketler Erdoğan ahmet eşref fakıbaba kabine
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.