Ahmet Dursun'dan Almanya - Türkiye karşılaştırması: "Almanya ne kadar ucuz değil mi" dedi

Bir dönem Beşiktaş forması giyen eski milli futbolcu Ahmet Dursun, Almanya ve Türkiye'deki gıda fiyatlarını karşılaştırdı. Almanya'da yaşayan Dursun, salatalık fiyatının 2,99 euro, TL karşılığının ise 50 lira olduğuna dikkat çeken Dursun, domates fiyatının ise Türk Lirası cinsinden 72 TL'ye denk geldiğini belirtti.

Son dönemde pandemi ve Ukrayna-Rusya savaşıyla birlikte tedarik zincirindeki kırılmalar ve enerji krizi nedeniyle küresel bir enflasyon sorunu yaşanıyor.

Küresel etkilerin yanında Türkiye'deki kur farkı, iç piyasada bu fiyatlara ekstra yük bindiriyor.

Bu kapsamda sosyal medya ve TV'lerde, Türkiye ve Avrupa ülkeleri arasındaki raf fiyatları farkı sık sık gündeme geliyor.

AHMET DURSUN'DAN ALMANYA-TÜRKİYE KIYASLAMASI

Bu kıyaslardan sonuncusu eski futbolcu Ahmet Dursun tarafından yapıldı.

Almanya'da yaşayan Dursun, market alışverişi sırasında ürünlerin fiyatını çektiği videoyu Instagram hesabından paylaştı.

Dursun, paylaşımında karşılaştırmayı domates ve salatalık fiyatı üzerinden yaptı.

Salatalık fiyatının 2,99 euro, TL karşılığının ise 50 lira olduğuna dikkat çeken Dursun, domates fiyatının ise Türk Lirası cinsinden 72 TL'ye denk geldiğini belirtti.

Ahmet Dursun'dan Almanya - Türkiye karşılaştırması: "Almanya ne kadar ucuz değil mi" dedi

"ALMANYA NE KADAR UCUZ!"

Dursun yaptığı kıyasa, "Almanya'da hayat ne kadar ucuz değil mi" notu düştü.

Ülkedeki kira fiyatlarına da dikkat çeken eski futbolcu, en düşük kiranın 600-700 euro olduğunu, asgari ücretin saatlik 6,50 euro olduğunu da paylaşıma ekledi.

Dursun'un bu paylaşımı sosyal medyada gündem oldu.

Ahmet Dursun'dan Almanya - Türkiye karşılaştırması: "Almanya ne kadar ucuz değil mi" dedi - Resim : 2

Ahmet Dursun'dan Almanya - Türkiye karşılaştırması: "Almanya ne kadar ucuz değil mi" dedi ile ilgili etiketler Almanya Türkiye market Domates ahmet dursun salatalık fiyat
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.