"Ben yapmadım savcı yaptı"

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 7 yıl önce dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu'na yönelik sözlerinden dolayı "kamu görevlisine hakaret" suçlaması ile yeniden hakim karşısına çıktı. Ahmet Davutoğlu, Selahattin Demirtaş'ın sitem dolu açıklamasına böyle cevap verdi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 7 yıl önce dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu'na yönelik sözlerinden dolayı "kamu görevlisine hakaret" suçlaması ile yeniden hakim karşısına çıktı.

Duruşmadaki ifadesine, "Ahmet Davutoğlu muhalefet lideri ve burada olmasını isterdim." sözleri ile başlayan Demirtaş, "Neyimden şikayetçi? Ne kadar ceza almamı istiyor? Bunun ne kadar hassas bir konu olduğuna ilişkin beyanı var. Başbakanlık yaptığı dönemdeki davalarla ilgili şikayetini geri çektiğini söyledi. Şikayetini geri çekmediği tek kişi benim. Şimdi bi defa daha Davutoğlu yine şikayetçi. Şaşkınlıkla karşılıyorum." ifadelerini kullandı.

"YÜREĞİN SOĞUMADI MI?"

Demirtaş, sözlerine şöyle devam etti:

Hakkımda 47 dava açıldı. 6 yıldır haksız yere tutukluyum. 10 bin yıldan fazla ceza söz konusu. Siyasi tutukluyum. Bunlardan biri de Ahmet Davutoğlu’na hakarettir. Davutoğlu’na sormak isterim. Yüreğin soğumadı mı? 

Demirtaş'ın 2015'te Ahmet Davutoğlu'na söylediği, "YPG Fırat’ın batısına geçecek" sözleri sebebi ile görülen davada Demirtaş için, "kamu görevlisine hakaret" iddiasıyla iddianame hazırlanmıştı.

 DAVUTOĞLU'NDAN AÇIKLAMA GELDİ

Şimdilerde Gelecek Partisi Genel Başkanı olan Ahmet Davutoğlu'ndan açıklama geldi. Yapılan açıklamada "Davutoğlu 'Ben Selahattin Demirtaş'tan şikayetçi değilim" açıklamasında bulunarak resmen davanın yeniden savcılık tarafından açıldığını belirtti. Davutoğlu'nun bu tavrı seçimdeki HDP oylarını devşirmeye çalışmasıyla yorumlandı. 

"Ben yapmadım savcı yaptı"

"Ben yapmadım savcı yaptı" ile ilgili etiketler Ahmet Davutoğlu HDP Selahattin Demirtaş HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.