Dün söylediğini unutup şehitleri siyasete alet etti

Önceki gün yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı 'şehitleri siyasi propagandaya alet etmekle' suçlayan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, sözlerini bir günde unuttu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın şehit annesi ile görüşmesini 'siyasi propaganda' olarak yorumlayan Davutoğlu, HDP'nin Gara şehitleri ile ilgili iddialarına benzer açıklamalarda bulundu

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti il kongresi esnasında Gara şehidinin annesini arayarak konuşmasına, "En acısı onunla milyonlarca kişinin önünde konuşarak bir siyasi propagandaya bu şehit acısını alet etmesidir" diyerek tepki gösterdi.

 Bu açıklamasının ardından bir gün geçmeden Davutoğlu'ndan yeni bir açıklama geldi. Şehit ailesi ile görüşmeyi 'siyasi propaganda' olarak yorumlayan Davutoğlu, terör örgütü PKK'nın katlettiği 13 Gara şehidi üzerinden siyaset yapmaya kalkıştı.

Gazeteci Murat Yetkin'e konuşan Davutoğlu, tıpkı terörle bağını koparamayan HDP gibi suçu devlete yükledi. 

ASKERİ STRATEJİST GİBİ KONUŞTU

Askeri stratejist gibi konuşan Davutoğlu, kurtarma operasyonlarının, kapsamlı harekat içine konmayacağını belirterek "Buna özen gösterilmediği anlaşılıyor." dedi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın mağaraya hava bombardımanıyla etki etmenin mümkün olmadığını söylemesine rağmen "Hava harekâtı yaptığınızda bunun sizin vatandaşlarınızı da vurabileceğini, ya da teröristlerin o sırada alıkoyduklarını öldüreceğini hesaba katmak zorundasınız. Nitekim öyle olduğu açıklandı." ifadesini kullanan Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Planlama, uygulama ve iletişimde hata yapıldı. Bir kere önce siviller dendi, sonra alıkonulan güvenlik güçlerimiz olduğu ortaya çıktı. Krizi kontrol edemedi hükümet. Herkesin ortak meselesi olan terörle mücadeleyi sadece hükümeti ilgilendiren bir konuymuş gibi gösterip, soru soran muhalefeti de PKK yanlısı terörist ilan etmeye kalkıyorlar. Bunlar doğru işler değil. Bütün soru işaretlerinin kaynağı da muhatabı da hükümettir.”

 

Dün söylediğini unutup şehitleri siyasete alet etti ile ilgili etiketler Gelecek Partisi Ahmet Davutoğlu Şehit Gara
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.