‘Ahmet Davutoğlu beni konuşturmasın’

Koronavirüs nedeniyle geçen yıl hayatını kaybeden gazeteci Ahmet Kekeç’in oğlu Mehmet Hakan Kekeç, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve gazeteci Hadi Özışık’a babasına yönelik sözleri nedeniyle tepki gösterdi. Kekeç, “Ahmet Davutoğlu beni konuşturmasın... Davutoğlu başbakan koltuğunu işgal ederken dahi, kapalı kapılar ardında ne hesaplar yapıyor veya neler söylüyor, Ahmet Kekeç haberdardı. "İftira" etmiş ise yazısında, dava açsaydı, neden sustu oturdu?” dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, 17 Nisan’da Hadi Özışık ve Gürkan Hacır’ın canlı yayın konuğu oldu. Programda moderatör Hadi Özışık, “Bu davadan vazgeçersem, yüzüme tükürün şeklinde ifadeniz var mı?” diye sordu. Davutoğlu, böyle bir ifadesinin kesinlikle olmadığını, hayatı boyunca bu ve benzeri bir ifadeyi asla kullanmadığını söyledi. Gürkan Hacır’ın bu iddianın kime ait olduğunu sorması üzerine Hadi Özışık, “İddianın sahibi rahmetli Kekeç’tir” dedi. Bunun üzerine bazı isimler sosyal medya hesaplarından Kekeç’e yönelik hakarete varan söylemlerde bulunuldu. Salih Tuna ve Hilal Kaplan gibi isimler de Kekeç’e sahip çıkarak Davutoğlu’nu hedef alan açıklamalar yaptı. Kekeç’in oğlu Mehmet Hakan Kekeç de sosyal medya hesabından, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve gazeteci Hadi Özışık’a babasına ettikleri sözler nedeniyle tepki gösterdi.

İşte Kekeç’in o tweetleri:

Koronavirüs nedeniyle geçen yıl hayatını kaybeden gazeteci Ahmet Kekeç’in oğlu Mehmet Hakan Kekeç, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve gazeteci Hadi Özışık’a babasına ettilkleri sözler nedeniyle tepki gösterdi. Kekeç, “Ahmet Davutoğlu beni konuşturmasın... Ahmet Kekeç bir gazeteciydi, Davutoğlu başbakan koltuğunu işgal ederken dahi, kapalı kapılar ardında ne hesaplar yapıyor veya neler söylüyor, Ahmet Kekeç haberdardı. "İftira" etmiş ise yazısında, dava açsaydı, neden sustu oturdu?” dedi.

A.Davutoğlu Dışişleri Bakanı iken Ahmet Kekeç'i aradı. Benim yanımda. Babama dizdiği övgüleri hatırlıyorum. Mesele bir kitap toplatma meselesiydi. Hatırlar. "Evvel refik" dediğini unutan tabii bunu da unutacaktır. Şimdi utanmadan "hesap günü" diyor. Ya senin hesabın Davutoğlu?

Ahmet Davutoğlu'nun dün öyle bugün böyle kendisi ile çelişen tüm konuşmaları internette duruyor. Hangi dediğinin/yaptığının arkasında durmuş. Kendini o makama getiren hangi dostuna vefa göstermiş? Bir lütfu bu halka silah olarak döndüren bugün kendisi. Hesabı çetin olacak.

Ahmet Kekeç, Davutoğlu'nun kapalı kapı siyasetini fark eden ve bu konuda mesleki sorumluluk gereği uyarı yapan ilk gazetecidir. Bunun da şahitleri var. Gerekirse söylerim. Kendisi de farkında olacak ki hınç duyuyor. Yayın organı Karar ise farklı bir hesap içinde. Susuyorum.

Son olarak @HadiOzisik tartışmalı denen ifadeleri ilk hangi gazeteci yazdı bilecek tecrübede. Kendisini savunamayacak bir gazetecinin iddiasını ortaya serip meseleyi tek taraflı bir "hesap ayinine" çevirmesi beni üzdü ve şaşırttı. Sözün fazlası nefistendir. Herkese arz ederim.

‘Ahmet Davutoğlu beni konuşturmasın’

‘Ahmet Davutoğlu beni konuşturmasın’ ile ilgili etiketler Ahmet Davutoğlu Ahmet Kekeç Hadi Özışık
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.