Ahmet Altan'a bir Nobel vermedikleri kaldı!

FETÖ’nün medya yapılanması davasından cezaevinde bulunan Ahmet Altan'ın yazdığı 'Dünyayı Bir Daha Görmeyeceğim' isimli kitaba, Almanya'nın ardından şimdi de Fransa'dan bir ödül geldi.

FETÖ’nün medya yapılanması davasında 10 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılarak tahliye edilen Taraf Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Altan, geçtiğimiz haftalarda yeniden cezaevine gönderilmişti.

Altan'ın cezaevinde yazdığı ve henüz Türkiye’de yayımlanmayan Dünyayı Bir Daha Görmeyeceğim kitabı, Fransızca edisyonuyla siyasî kurmaca dalında André Malraux Ödülü’ne layık görüldü. 

24'te yer alan habere göre, Alexandre Duval-Stalla başkanlığındaki jüri, ödülün bu seneki kazananlarına ilişkin açıklamasında Altan’ın cezaevinde yazılarıyla “özgürlük dersi verdiğini” belirtti.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Altan’ın metinleri zarif bir zekâ, iyicil bir mizâh ve iktidarın yalanları karşısında tavizsiz bir vizyon barındırıyor. Şunu bilsin ki kitaplarla sürekli firar ettiği hücresinde bir avuç özgür kadın ve erkek onun umutlarını, hayallerini ve kaçışlarını paylaşıyor.”

Ahmet Altan'a bir Nobel vermedikleri kaldı!

Fransız yazar, siyasetçi ve eski Kültür Bakanı André Malraux anısına verilen ödüle kurmaca dalında geçtiğimiz yıl Gölgelerin Kralı romanıyla İspanyol yazar Javier Cercas değer görülmüştü. Ödülün parasal karşılığı ise Malraux’nun La Condition Humaine (İnsanlık Durumu) ile Fransa’nın en prestijli edebiyat ödülü Goncourt’u kazandığı yıl ile uyumlu olarak 1933 euro.

Je Ne Reverrai Plus Le Monde bu sene Actes Sud yayınlarından Fransız okurlarla buluşmuştu. Fransa’nın en zengin çeviri kitap kataloğuna sahip yayınevlerinin başında gelen Actes Sud’ün eski direktörü Françoise Nyssen, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron tarafından getirildiği Kültür Bakanı görevini halen sürdürüyor.

Her sene iki kitaba verilen ödülün sanat üzerine deneme dalında sahibi ise İspanyol ressam Goya üzerine yazdığı Visions De Goya (Goya Vizyonları) kitabıyla Belçikalı yazar Stéphane Lambert’in oldu.

Ahmet Altan'a bir Nobel vermedikleri kaldı! ile ilgili etiketler FETÖ Ahmet Altan kitap cezaevi Fransız
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.