Ahmet Ağaoğlu Trabzonspor'un net borcunu açıkladı

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, kulübün net borcunu 928 milyon TL’ye düşürdüklerini belirterek, “Bu finansal politika devam ettiğinde 5 sene sonra Trabzonspor borçlarının tamamından kurtulacaktır” dedi. Bordo-Mavili yönetici Sirmen ise geçen sezon şampiyonluğun ellerinden alındığını iddia etti.

Trabzonspor Kulübü'nün 47. Olağan Divan Genel Kurulu, koronavirüs tedbirleri kapsamında Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde basına kapalı olarak gerçekleştirildi. Bordo-Mavili kulübün başkanı Ahmet Ağaoğlu, net borcu 928 milyon TL olarak açıkladı.

Ağaoğlu, kulübün ekonomik durumuna yönelik bilgiler vererek, “2010 yılında borcumuz 53 milyon Euro, 2011 yılında 40 milyon Euro, 2012’de 56 milyon Euro, 2013’te 63 milyon Euro, devam eden yıllarda 105 milyon Euro, 165 milyon Euro, 176 milyon Euro ve görevi devraldığımız 8 Nisan 2018’de de 182 milyon Euro borç ile kulübün borcunun tarihi zirve yaptığını görüyoruz.

HER SENE 30 MİLYON EURO BORÇ ERİYOR

Görev aldıktan sonra 2018 yılının sonunda borcu 157 milyon Euro’ya, 2019’da 130 milyon Euro’ya, bugün itibarıyla da kulübün net borcu 99.6 milyon Euro’ya indirmiş durumdayız. Her sene borcun 30 milyon Euro civarında eridiğini görüyoruz. Bu finansal politika devam ettiğinde 5 sene sonra Trabzonspor borçlarının tamamından kurtulacaktır. Bu genel kurulda verdiğimiz sözlerden biriydi. Orada aynı zamanda Trabzonspor’un hiçbir şekilde bu ekonomik politikayı uygularken yarışın dışında kalmayacağını söyledik. Bunda da şuana kadar bir sapma olmadı” şeklinde konuştu.

ŞAMPİYONLUK ELİMİZDEN ALINDI

Toplantının açılış konuşmasını yapan Divan Kurulu Başkanı Ali Sürmen ise geçen sezon şampiyonluğun Trabzonspor'un elinden aldığını iddia etti. Bordo-Mavili yönetici, ‘2019-20 sezonunda yaşadığımız çok güzel anılarımız kadar çok büyük üzüntülerimiz de old. ‘bu sefer tamam’ dediğimiz şampiyonluk elimizden alındı. Bunun devamında geçmiş yıllarda olduğu gibi Trabzonspor’da büyük bir kaos ve yıkım bekliyordu. Çok şükür büyük taraftarımızın sağduyusu ve kırgınlıklara rağmen kaosa girilmeden süreçten çıkılmıştır" dedi.

Ahmet Ağaoğlu Trabzonspor'un net borcunu açıkladı ile ilgili etiketler Trabzonspor Ahmet Ağaoğlu Süper Lig
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.