Ahmet Ağaoğlu: Bu işi UEFA'ya, FIFA'ya, AIHM'e kadar götüreceğiz

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Türkiye Futbol Federasyonu'na ziyarette bulundu. TFF çıkışı açıklamalarda bulunan Ağaoğlu, 1-1 biten maçta aleyhlerine verilen penaltı ve kırmızı kart kararına isyan etti. Bordo-Mavili kulübün başkanı konuyu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne kadar taşıyacaklarını söyledi.

 

"Nihat Başkan'la görüşemedik. Maçtan sonra birkaç defa aradım, telefonları kapalıydı. 2-3 yönetim kurulu üyesine ulaştım, onlar ifade etti. Trabzon'daydım ben, arkadaşlarım da G.Antep'teydi. Yarın saat 14.00'te kendisiyle görüşeceğimizi iletmelerini söylemiştim"
"Sabah saat 10'a kadar TFF Genel Sekreteri Kadir Kardaş Bey'le görüştük. Kendisi de "Telefonu kapalı, ben de ulaşamıyorum" diye ifade ettiler."

O GÜN BUGÜN

"Başka bir gün olmaz mı gibi bir soru yöneltti Kadir Bey. Ben de 'Başka bir gün olmaz, o gün bugün' diye yanıtladım ve biz buraya başkan yardımcımız ile asbaşkanımızla birlikte geldik. Sürekli olarak sıkıntı yaşadığımız konularda, sürekli olarak düzeleceğine dair sözler verilmesine rağmen hiçbir şekilde düzelmeyip, aksine çok daha sıkıntılı ve çok daha rahtsız edici bir noktaya tırmanan olaylarla alakalı görüşmek için geldik. Çünkü artık bugün, o gün. Bir yerde bu işe nokta konulacaksa noktanın konulacağı gün."

FIRAT'IN SUÇU YOK

"Dünkü maçla başlayalım. Dünkü maçın hakemi Fırat Aydınus. Bir sene içerisinde yanılmıyorsan yine Ekim ayındaydı, Göztepe maçımız esnasında... Yine Fırat Aydınus ve VAR hakemi Koray Gençerler'in yönettiği bir maçtı. O maçta uğramış olduğumuz haksızlıklar vardı"
"Ben bunu çok açık bir şekilde dile getirdiğim zaman Nihat Özdemir bana aynen şunu söyledi: 'Konuyu araştırdım, Fırat'ın burada herhangi bir suçu yok. Hata Koray Gençerler'de. Kendisine gerekli olan cezayı verdik başkanım.' "Bunu bana salı günü kullandı. Aradan 2 saat geçtikten, haftanın hakemleri açıklandıktan sonra Sivas maçına Koray Gençerler'in VAR olarak atandığını gördüm. Ben de Nihat Özdemir'e, '2 saatlik ceza çok uzun bir cezaymış sayın başkanım' dedim. MHK kökünden değişmeli."

UZAYDAN BİLE GÖRÜLEN PENALTI

"Yine Fırat Aydınus'un yönettiği bir maç vardı. Nwakaeme'ye yapılan, uzaydan dahi görülen bir penaltıyı Aydınus'un es geçmesi, görmemesi, görememesi ve her ne hikmetse VAR'ın da hiçbir müdahalede bulunamaması, verilmeyen bir penaltı, kaybolan 2 puan vardı. UEFA'ya, FIFA'ya, AIHM'e kadar bu işi götüreceğiz. Fırat Aydınus'un bir senede yönettiği 3 maç 7 puanımıza mal oldu."

"Düne baktığımız zaman, tüm Türkiye'nin gözü önünde olan bir olay. Herkesin gördüğü şeyleri artık bana sormayın, olayın müsebbiblerine sorulması gereken sorular bunlar. Mağdur olan kulübün başkanına veya yöneticilerine sorduğunuz zaman işin derinliğine inmemiz mümkün değil. Bu hareketi herkes gördü. Federasyon kaynaklı veya destekli yorum yapan 1-2 yorumcunun haricinde -ki o da son derece doğaldır- federasyon kaynaklı ya da destekli herhangi bir kurumda iş buluyorsanız, sizin o paralelde, o doğrultuda yorum yapmanız doğaldır."

ÖNCESİNDE ELLE OYNAMA VAR

"Geçen sene oynanan bir Fenerbahçe - Rizespor maçı vardı. Bu maçla alakalı olarak 2 pozisyonu sayın Servet Yardımcı, Ulenberg'e göndermişti. Ulenberg'in yorumu aynen şu: 'Aksiyonun devam ettiği pozisyonlarda temas varsa dahi faul çalmayın.' Dünkü VAR'ın devreye girmesiyle verilen penaltıya baktığımızda bir kere temas pozisyonu öncesi rakip takımın 7 numaralı oyuncusunun bariz bir şekilde sol eliyle topla oynadığını ve topun yön değiştirdiğini görüyoruz. Her şeyin ötesinde orada bir handball (ELLE OYNAMA) var."

Ahmet Ağaoğlu: Bu işi UEFA'ya, FIFA'ya, AIHM'e kadar götüreceğiz

"Devamında da Flavio'nun topa teması, teması neticesinde de doğal olarak rakibe teması var. Eğer geçen sene Ulenberg'in yapmış olduğu yorumun üzerinden ki hakemlerimize eğitim veren hakemin de o olduğunu düşünürsek bu pozisyona faul çalınmaması lazım. Bir oyuncu düşünün kariyeri boyunca kırmızı görmemiş, ilk ve ikinci maçında kırmızı kart görüyor. Bazı insanlar da oyuncuyu eleştirmek gibi bir yanlışın içerisine giriyorlar."

YABANCI FUTBOLCULARIN DİKKATİNİ ÇEKTİ

"Ben, Premier Lig'den gelip de ayağının tozuyla Denizli maçında forma giyen 2 oyuncuma şunu sordum: '24 saat içerisinde Süper Lig'de maça çıktınız. İlk dikkatinizi çeken şey neydi?" İkisinden de gelen şey şuydu: Referee (HAKEM)' Eğer hakemlerimizbu şekilde konuşuluyorsa demek ki bu işin içinde büyük yanlış var. Hatayı başka yerlerde aramak, devekuşu gibi kafayı kuma gömmektir."

"Nihat Özdemir, bize bizim Zekeriya Alp MHK'si oluştuğu zaman endişelerimiz sonrası şunu dedi: Başkanım, geçen sene Trabzonspor'a çok büyük haksızlık yapıldığının farkındayım. Ancak Zekeriya Alp MHK'sinin kefili benim. Hiçbir sorun olmayacak. Şimdi soruyorum, son 2 yıl içerisinde kaç MHK değişti. 4 MHK değiştikten sonra tartışmalar, sıkıntılar hala artarak devam ediyorsa demek ki sistemde bir yanlışlık var."

Ahmet Ağaoğlu: Bu işi UEFA'ya, FIFA'ya, AIHM'e kadar götüreceğiz ile ilgili etiketler Trabzonspor Ahmet Ağaoğlu MHK TFF Nihat Özdemir Fırat Aydınus
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.