Ağaoğlu'ndan Sörloth satışının perde arkası

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu: "185 milyon euroluk borcu, 2.5 sene içerisinde Sörloth'un satışıyla birlikte 95 milyon euro'ya çektik. 2016-2017 ve 2017-18 sezonlarında 101 puan toplayan Trabzonspor, son 2 sezonda 129 puan topladı ve ligdeki sıralaması 2. sıraya kadar tırmandı."

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Sörloth transferinin perde arkasını anlattı. TRT Spor'a konuşan Ağaoğlu, şunları söyledi.

"Neden bu oyuncunun bonservisini alamıyorsunuz diyorlardı. Şartlara bağlıydı, sözleşme bu şekildeydi. Oyuncunun 9 milyon euro buy-out maddesi vardı. Oyuncu, 9 milyon euro getirdiği takdirde herhangi bir kulübe kendi inisiyatifi doğrultusunda gidecek. Crystal Palace ve Leipzig'in başkanları bana 'Sen ne kadar zor bir adammışsın, senle alışveriş yapılmazmış' dediler."

BUNDESLİGA'YI İSTİYORDU

Ciddi şekilde Tottenham, Lyon ve Leipzig ilgilendi. Oyuncu baştan beri Bundesliga'da oynamak istediğini, Leipzig'in kendisi için doğru bir platform olacağı konusunda ısrarcıydı. Crystal Palace'tan çok baskı gördük. 17 milyon euroluk bir teklif geldiği zaman 'Verelim' dediler. Önümüzdeki sezona kaldığı zaman bu işten her iki kulüp zararlı çıkacak şeklindeydi. 17 milyon euro realist bir rakam değildi. Ciddi şekilde direnç gösterdik.

375 BİN EUROLUK YATIRIM, MUAZZAM KAR

Trabzonspor araştırdı, buldu, geliştireceğine inandığı bir oyuncuyu kadrosuna kattı. 375 bin euroluk bir yatırım, 1 sene sonra 11 milyon euro'ya döndü. Bunu her zaman başaramayabilirsiniz. Sistem bu olduğu ve ısrar ettiğiniz takdirde, sistemi layıkıyla uyguladığınız takdirde başaramamanız mümkün değil. 2 oyuncuda 1, 3 oyuncuda 1 olur ama olur. Trabzonspor'un 3 sezonda harcadığı paradan fazlasını kazandırarak gitti. Çok iyi bir oyuncu, çok iyi bir karakter, iyi bir profesyonel. Kendisini geliştirmekten başka bir şey düşünmeyen, büyük hedefleri olan bir oyuncu."

UĞURCAN'IN SATIŞ FİYATI BELLİ

Bordo-Mavili kulübün başkanı "Abdülkadir Ömür ile Uğurcan'a teklif var mı?" sorusuna ise "Herhangi bir oyuncumuza gelecek tekliflerle alakalı olarak yönetim kurulunun belirlemiş olduğu transfer ücretinin dışında veya altında bir rakamla bir kulüp gelirse bu sezon için artık mümkün değil. Bizim şu anda sözleşme noktasına geldiğimiz 2-3 futbolcu var. Biz bunlarla meşgulüz. Oyuncuyu aldığımız zaman 1 senede bonservisini ödeme durumumuz yok. Sanki kiralıkmış gibi 3-4 sene içerisinde bonservisini ödeme üzerine transfer politikamız var. 2-3 oyuncuda yapılan görüşmeler bu paralelde" cevabını verdi.

Ağaoğlu'ndan Sörloth satışının perde arkası ile ilgili etiketler Ahmet Ağaoğlu Trabzonspor Transfer Alexander Sörloth
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.