Ahmet Ağaoğlu: Manchester City Ömür'e 23 milyon euro verdiğinde satmadım, pişmanım

Ahmet Ağaoğlu: "Biri satmayalım, bir diğeri de fiyatını buldun mu satılmalı, diyor. Göreve geldiğimiz zaman Uğurcan 3. kaleciydi. Önündeki kalecilerin bir tanesi 2,5 milyon, diğeri 1,5 milyon Euro alıyordu. Bırakın bedelini biz ödeyelim. Abdülkadir Ömür için Manchester City 23 milyon verdiğinde satmadım, hata yaptım. Ben o hatayı bir defa yaparım."

Trabzonspor Kulübü Olağan Mali Genel Kurulu, Karadeniz Teknik Üniversitesi Prof. Dr. Osman Turan Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Bordo-Mavili kulübün başkanı Ahmet Ağaoğlu, 25 yaşındaki yıldız kaleci Uğurcan Çakır'ın olası transferi hakkında çarpıcı ifadeler kullandı.

Ağaoğlu, Uğurcan Çakır'ı kendisinin pazarlamadığını, oyuncunun kendi yeteneğiyle kendi pazarını oluşturduğunu belirterek, "Biri satmayalım, bir diğeri de fiyatını buldun mu satılmalı, diyor. Göreve geldiğimiz zaman Uğurcan 3'üncü kaleciydi. Önündeki kalecilerin bir tanesi 2,5 milyon, diğeri 1,5 milyon Euro alıyordu. Bırakın bedelini biz ödeyelim. Abdülkadir Ömür için Manchester City 23 milyon verdiğinde satmadım, hata yaptım. Ben o hatayı bir defa yaparım. Eleştirilere, katılanlara, yönetime onay veren herkese teşekkür ederim" dedi.

YÖNETİM KURULU İDARİ VE MALİ YÖNDEN İBRA EDİLDİ

Trabzonspor Genel Müdürü Sinan Zengin, idari ve mali raporlar hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Pandemi sürecinde kulüp faaliyetlerinin gerçekleştiğine dikkati çeken Zengin, sportif anlamda da Ziraat Türkiye Kupası'nı ve Süper Kupa'yı müzelerine getirdiklerini belirtti. Zengin, kulübün konsolide net borcunu 31 Ekim 2020 tarihi itibarıyla 1 milyar 91 milyon 490 bin 668 lira olarak açıkladı. Genel kurulda daha sonra idari ve mali raporlar görüşüldü. Denetim kurulu raporunun okunmasının ardından yönetim idari ve mali yönden oy birliği ile ibra edildi.

Genel kurulda daha önce 10 bin 689 kişinin üyelikten çıkarıldığı, toplam üye sayısının 13 bin 187 olduğu açıklandı. Daha sonra genel kurulda söz alan üyeler, kulübün durumuna ilişkin görüşlerini açıkladı.

 Ahmet Ağaoğlu: Manchester City Ömür'e 23 milyon euro verdiğinde satmadım, pişmanım

BONSERVİSİ ELİNDE OLAN OYUNCU İMZA PARASI İSTİYOR

A takım net maaşının zaman içerisinde düşürüldüğünü de sunumla anlatan Ağaoğlu, “A takım net maaşları 2017-18 sezonunda 40 milyon Euro, 2018-19 sezonunda 18.9 milyon Euro, 2019-20 sezonunda 20 milyon Euro ve 2020-21 sezonunda 19 milyon 500 bin Euro olarak oluştu. İmza parasıyla ilgili eleştiriler var. İmza parası nedir; futbolda bir oyuncuyu transfer ederken, futbolcunun kulübüyle sözleşmesi var ise bonservis ödüyorsunuz ya da bonservisi elindeyse imza parası talep ediyor. Oyunculara toplam 2 milyon 183 bin Euro yıllık imza ücreti ödenecek. Trabzonspor’un ne gizlisi ne de saklısı var, yaptığınız zaman da suçtur. 3 yıllık faaliyetlerimizde oyuncu satışlarından 42 milyon Euro transfer geliri, bonservis gideri 20 milyon Euro’ydu. Bir oyuncunun 3 yıllık maliyeti 22 milyon Euro’ydu. Nasıl bu noktaya geldik?” dedi.

Ahmet Ağaoğlu: Manchester City Ömür'e 23 milyon euro verdiğinde satmadım, pişmanım - Resim : 2

MUHARREM USTA DÖNEMİNİN SANCILARI

Ağaoğlu, Avrupa kupalarına katılamamalarının Muharrem Usta döneminde UEFA ile yapılan Finansal Fair-Play anlaşmasına uyulmamasından kaynaklandığını hatırlattı, kendilerinin kısa süre içerisinde yaptıkları çalışmalara karşın bu cezanın kalkmadığını aktardı ve şöyle devam etti:

“Bir UEFA yöneticisinin, bir profesyonelin kendi ağzından itirafıdır! ‘Bu doğrultuda Trabzonspor Kulübü’nün üzerine gidilmesi ve bir an önce sonlandırılması konusunda Türkiye’den baskı olduğunu’ ifade etti. Ben bu isimleri de veririm, sıkıntı yok. UEFA orada, bizim karşımızda çok sert durdu. Yapmış olduğumuz sermaye artırımı için '2016–17-18 sürecini kapsamıyor' dediler, vergi affı için 2016’da FFP Komitesi’ndeki sorumlu profesyonel eğer vergi affını yaparsanız biz bunu kabul ederiz demesine rağmen yine aynı yöneticinin var olduğu kurul bu kez yapmış olduğumuz vergi affını gerçekçi bulmayarak kabul etmedi. Muharrem Usta’nın bağışlamış olduğu paraya sıra gelmedi.”

“Bize men cezası verdiler ve tarih de çok manidardır” diyen Ağaoğlu, “Disiplin Kurulu’nun o cezayı vermesi, pandemi sürecinin bitip de Göztepe ve Fenerbahçe, Alanyaspor maçlarımızın hemen öncesine denk geliyor. CAS’ın vermiş olduğu karar da Türkiye Kupası’nı oynadıktan sonra geldi. CAS da bu kararı onayladı, yaşanan olay bu. Kimin üzerine gidilecekse hep beraber gidilsin. Kulüp başkanı olarak benim bir sorumluluğum varsa ben bunun hesabını vermeye hazırım. Burada bizim bir sorumluluğumuz olduğu söyleniyorsa ben bunun akşama kadar hesabını veririm” şeklinde konuştu. (DHA)

Ahmet Ağaoğlu: Manchester City Ömür'e 23 milyon euro verdiğinde satmadım, pişmanım ile ilgili etiketler Trabzonspor Uğurcan Çakır Abdülkadir Ömür Ahmet Ağaoğlu
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.