"Ahlaktan yoksun, karanlık hesap sahibi"

Bir sosyal medya hesabından Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'a atfedilen 'Fakirler cennette, şehit mertebesine yakın yedi kat yüksekte olacaklar. Belki de biz onları kıskanacağız' sözlerine çok sert bir açıklama ile yalanlama geldi. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın sosyal medya hesabından paylaşılan açıklamada, bu sözleri yayan kişi hakkında "ahlaktan yoksun, karanlık bir sosyal medya hesabı" ifadeleri kullanıldı.

'Fakirler cennette, şehit mertebesine yakın yedi kat yüksekte olacaklar. Belki de biz onları kıskanacağız' sözleri sosyal medyada gündem olmuştu.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'a ait olduğu iddia edilen bu sözlere kurumdan sert bir açıklama ile yalanlama geldi.

Başkan Erbaş'ı küfür, hakaret ve tehdit içeren, yalan ve yanıltıcı paylaşımlarla hedef aldığı belirtilen hesap için "ahlaktan yoksun, karanlık bir sosyal medya hesabı" ifadelerinin kullanıldığı yazılı açıklamada, "Dini değerlerimizi sürekli aşağılayan, toplumsal saygınlığı olan kişilere hakaret eden, mütemadiyen Diyanet İşleri Başkanlığı ve Başkanımız Prof. Dr. Ali Erbaş’ı hedef alan, küfür, hakaret ve tehdit içeren, yalan ve yanıltıcı paylaşımlar yapan, ahlaktan yoksun, karanlık bir sosyal medya hesabının Sayın Başkanımıza atfen paylaştığı 'Fakirler cennette, şehit mertebesine yakın yedi kat yüksekte olacaklar. Belki de biz onları kıskanacağız' ifadesi de tamamen yalan ve iftiradan ibarettir" ifadelerine yer verildi.

"Ahlaktan yoksun, karanlık hesap sahibi"

Dini değerleri sürekli aşağıladığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nı hedef aldığı belirtilen sosyal medya hesabının yalan ve iftiradan ibaret paylaşımlarının dikkate alınmaması istenen açıklamadanın devamında ise şu ifadeler kullanıldı:

"Maalesef aralarında sanatçı, gazeteci ve siyasetçilerin de bulunduğu birçok kişinin akla ve mantığa sığmayan bu içeriklerin doğruluğunu araştırmadan paylaşarak yalan ve iftiranın yayılmasına ve kamuoyunu yanlış yönlendirerek Başkanlığımız ve Başkanımıza karşı bir linç kampanyasının başlatılmasına sebep olduğuna üzülerek şahit olmaktayız. İletişim teknolojilerinin bu kadar geliştiği çağımızda, iletişim ahlakının bu denli yitirilmesi geleceğimiz adına kaygı vericidir. Söz konusu hesabın paylaştığı iftira ve hakaretlerle ilgili hukuki süreç başlatılmıştır."

"Ahlaktan yoksun, karanlık hesap sahibi" ile ilgili etiketler Diyanet İşleri Başkanlığı Sosyal Medya diyanet işleri başkanı prof dr ali erbaş
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.