Ahir zaman ne demek? Peygamberimize göre ahir zaman ne anlama geliyor?

Ahir zaman, zamanın devri oluşunu kabul edenler için geçerli olan bir kavramdır. İnsan, doğar; büyür ve ölür. Bu gelişme içerisinde ahir zaman yaşanılan en zor zamanı ifade eder. Kıyamet kopmadan önce yaşanılan son zaman olan ahir zaman nedir? Peygamber efendimize göre ahir zaman ne anlama gelir?

Ahir zaman ile ilgili birçok hadis ve söz vardır. Kıyametin ne zaman kopacağına dair bir bilgi bulunmamakla birlikte ahir zaman kıyametten önce yaşanılan son dönemi ifade eder. Bu açıdan hangi zamanı kapsadığı tam olarak bilinmemektedir.

Ahir zaman kısaca dünya hayatının kıyametten önceki son durağıdır. Rivayetlere göre ahir zaman döneminde birçok olay ve belirtiler yaşanacaktır.

Kuran-ı Kerim'De ahir zamanın yaşandığını gösteren bazı belirtiler ifade edilmiştir. Bunlar, sarhoşluk veren içkinin çoğalmazı, zinanın yaygınlaşması ve ilimden uzaklaşmak, zekat verilecek kimse bulunamayacak kadar servetin çoğalması gibi durumlardır.

Sefamerve - Ahir Zaman Hadisleri ve Kıyamet Alametleri

Ahir zaman insanları arasında çatışmaların çıkacağı söylenir. İnsanların İslam dininden uzaklaşması ve İslam'ı gösteriş için kullanılması gibi olaylar ahir zaman insanları arasında yaygınlaşacaktır. Her türlü kötülüğün mübah sayılacağı ve düzenbazlığın kol gezeceği zaman ahir zaman'dır.

Dünya çağında ekonomik sıkıntılar baş göstermesi de ahir zaman belirtileri arasında yer alır.

Dünya hayatının ve zamanın devri oluşu, ahir zamanı bu şekilde algılayanlar için öenmlidir.

Ahir zaman ne demek? Peygamberimize göre ahir zaman ne anlama geliyor? ile ilgili etiketler İslamiyet ahir zaman ne demek ahir zaman ne anlama geliyor
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.