Ahed Tamimi kimdir? Serbest bırakıldı mı? Neden tutuklandı?

İsrail cezaevinde bulunan Ahed Tamimi "Filistin halkının, İsrail işgali bitinceye kadar direnişe devam edeceğini" söyledi. 17 yaşındaki Ahed Tamimi kimdir? Serbest bırakıldı mı? Neden tutuklandı? Ayrıntılı bilgiler haberimizde...

"Filistinli cesur kız" olarak bilinen 17 yaşındaki Filistinli Ahed Tamimi, İsrail cezaevinde bulunuyordu. "Hanzala Cesaret Ödülü" sahibi Ahed Tamimi kimdir? Serbest bırakıldı mı? Neden tutuklandı? Detaylı bilgileri ve son gelişmeleri haberimizde bulabilirsiniz.

Ahed Tamimi kimdir? Serbest bırakıldı mı? Neden tutuklandı?


AHED TEMİMİ SERBEST BIRAKILDI MI?
Hanzala Cesaret Ödülü sahibi Filistinli Ahed Tamimi İsrail cezaevinden çıktı. Cesur kız, "Filistin halkının, İsrail işgali bitinceye kadar direnişe devam edeceğini" ifade etti. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan da İsrail cezaevinden çıkan Tamimi'yi telefonla arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti.

İsrail yönetiminin serbest bıraktığı Hanzala Cesaret Ödülü sahibi 17 yaşındaki "Filistinli cesur kız" Tamimi ve annesi, baba ocağı Nebi Salih beldesinde coşkuyla karşılandı. Belde halkı, yabancı aktivistler ve çok sayıda basın mensubu tarafından karşılanan Tamimi, "Filistin halkı işgal bitene kadar direnişe devam edecek." dedi.

İsrail işgalinin sona ereceğine inandığını dile getiren Filistinli cesur kız, "gözaltıların ise azimlerini kıramayacağını" vurguladı. Tamimi, İsrail hapishanesindeki Filistinli kadın tutukluların morallerinin çok yüksek olduğunu, onlardan mesajlar getirdiğini ve bu akşam konuyla ilgili açıklamalarda bulunacağını belirtti.

Cesur kız Tamimi, hapishanede kaldığı süre boyunca kendisi ve ailesine destek olan herkese teşekkür etti. Tamimi'yi karşılayanlar arasında Filistin Kurtuluş Örgütü Başkan Yardımcısı Mahmud el-Alul da hazır bulundu.

Tamimi ve annesi, beldede ilk olarak İsrail askerlerinin 6 Haziran'da düzenlediği baskın sırasında şehit ettikleri İzzeddin Tamimi'nin evini ziyaret etti.

Ahed Tamimi kimdir? Serbest bırakıldı mı? Neden tutuklandı? - Resim : 2

ERDOĞAN ARADI
Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan da İsrail cezaevinden çıkan Tamimi'yi telefonla arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti. Erdoğan, Tamimi'yi cesaretinden ve mücadele azminden dolayı tebrik etti.

 NEDEN TUTUKLANDI?
İsrail askerleri, Tamimi'yi 19 Aralık 2017'de Ramallah'ta ailesiyle yaşadığı eve baskın düzenledikten sonra gözaltına almıştı. Annesi Neriman'ın da kızıyla ilgili bilgi almak üzere gittiği Ramallah'ın doğusundaki gözaltı biriminde İsrail askerleri tarafından gözaltına alındığı kaydedilmişti.

İşgal altındaki Batı Şeria'nın Ramallah kentine bağlı Nebi Salih beldesinde bulunan evinin avlusuna zorla giren bir İsrail askerine tokat attığı görülen videosu yayımlanan Ahed'in, İsrail askerlerine "saldırı" ile suçlandığı belirtiliyor.

Tamimi, 21 Mart'ta 8 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

"Filistinli cesur kız" olarak da bilinen Ahed, 2012'de ağabeyi gözaltına alındığında İsrail askerlerine karşı gösterdiği tavır nedeniyle İstanbul'da "Hanzala Cesaret Ödülü"ne layık görülmüştü.

Ahed, Başbakan olduğu dönemde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la da buluşmuştu.

Ahed Tamimi kimdir? Serbest bırakıldı mı? Neden tutuklandı? - Resim : 3

AHED TAMİMİ KİMDİR?
Ahed Tamimi, 31 Ocak 2001 doğumlu Filistinli aktivist. Genel olarak "Filistin'in cesur kızı" olarak tanıtıldı.

Ahed Tamimi kimdir? Serbest bırakıldı mı? Neden tutuklandı? - Resim : 4

Bassem al-Temimi ve Nariman al-Temimi'nin kızı olarak Nabi Saleh köyünde doğan Tamimi, ilk olarak 2012 yılında henüz 11 yaşındayken bir İsrail askerini yumruk atmayla tehdit etmeye çalışmasıyla basına yansıdı. Aynı yıl Türkiye'de Başakşehir Belediyesi tarafından “Hanzala cesaret Ödülü”ne layık görüldü.

Ahed Tamimi kimdir? Serbest bırakıldı mı? Neden tutuklandı? - Resim : 5

2016'da erkek kardeşini taş attığı gerekçesiyle gözaltına almaya çalışan askerlerden kurtarmaya çalışırken basına yansıdı. 15 Aralık 2017'de ise ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıması sonrasında çıkan protestolarda silahlı iki İsrail askerine bağırırken, vururken ve tekme atarken görüntülenen kadınlar arasında yer aldı.

Ahed Tamimi kimdir? Serbest bırakıldı mı? Neden tutuklandı? - Resim : 6

Daha sonra 19 Aralık 2017'de gözaltına alındı ve gözaltı süresi 6 kez uzatıldı. Kendisine 12 farklı suç yönetilen Tamimi, yaklaşık 3 ay sonra İsrail'deki bir askeri mahkemede yargılandı ve 8 ay hapis cezası aldı. Uluslararası Af Örgütü kendisinin serbest bırakılması çağrısı yaparken, Amerikalı siyahilerin sembol ismi Rosa Parks’a da benzetildi.

Ahed Tamimi kimdir? Serbest bırakıldı mı? Neden tutuklandı? - Resim : 7

4 Nisan 2018'de Tamimi'yi sorgulayan iki İsrailli görevlinin taciz ve tehditlerine uğradığı video yayımlandı. Tamimi bu kişiler hakkında dava açtı.

Ahed Tamimi kimdir? Serbest bırakıldı mı? Neden tutuklandı? ile ilgili etiketler ahed tamimi kimdir serbest bırakıldı mı neden tutuklandı filistinli cesur kız
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.