Ağız kuruluğu neden olur? Hangi doktora gidilir? Ağız kuruluğuna iyi gelen şeyler!

Gündelik hayatımızı çok zorlayan durumlardan birisi de ağız kuruluğudur. Genellikle halsizlik ve baş ağrısı şeklinde kendini belli eden Ağız kuruluğu ciddi hastalıkların da habercisi olabilir. AIDS, kanser ve şeker hastalığının da belirtilerinden biri de ağız kuruluğudur. Peki, ağız kuruluğuna ne iyi gelir?

Ağız içi yaralar, hipertansiyon ve D vitamini eksikliği ağız kuruluğunun nedenleri arasındadır. Ağız kuruluğuna karşı yapılması gerekenler nelerdir?

AĞIZ KURULUĞU NEDEN OLUR?

1- Az su içmek:

Gün içerisinde çok fazla tuzlu gıdalar tüketip az su içmek başlıca sebepler arasında yer alır. Gün içerisinde en az 2 - 2.5 litre su tüketilmelidir.

2- Asitli içecekler:

Günlük su ihtiyacını asitli içeceklerden karşılayan kişilerde de ağız kuruluğu sıklıkla görülür. Bu tür içeceklerin içindeki asitler boğaz kuruluğuna ve mide yanmasına da neden olur.

Ağız kuruluğuna ne iyi gelir? Ağız kuruluğunu önleme yolları nelerdir?

3- İlaçların yan etkileri:

Bazı ağrı kesicilerin ve antibiyotiklerin yan etkileri arasında ağız kuruluğu yer alır.

4- Sıvı kayıpları:

Tiroid bezinin normalden fazla çalışması, obezite ve tüberküloz gibi hastalıklar vücudun aşırı sıvı kaybetmesine ve ağız kuruluğuna neden olur.

AĞIZ KURULUĞUNA NE İYİ GELİR?

1- Yeşil Çay:

Günde 1- 2 fincan yeşil çay içmek, vücudun su oranını dengeler.

2- Yoğurt:

Yarım yağlı ya da yağsız yoğurt , böbreklerin daha sağlıklı çalışmasını sağlar. Bu da ağız kuruluğu şikayetinin geçmesini sağlar.

3- Elma:

Elmanın kabuklarında yüksek oranda lif bulunur. Lifli besinler ağız kuruluğuna yol açan hastalıkların önlenmesinde etkilidir.

4- Çörek otu yağı:

Çörek otu yağı da böbrek sağlığına iyi gelir. Böbrek rahatsızlıklarına bağlı olarak ortaya çıkan belirtileri ortadan kaldırır.

5- Aloe Vera:

Son yıllarda Türkiye'de de sıklıkla yetiştirilen aloe vera bitkisi, tükürük bezlerinin çalışmasını sağlar. Cilt kuruluğu şikayeti olan kişiler de aloe vera bitkisini haricen kullanabilir.

Ağız kuruluğu neden olur? Hangi doktora gidilir? Ağız kuruluğuna iyi gelen şeyler! ile ilgili etiketler sağlık ağız kuruluğu neden olur
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.